Σε λειτουργία ιστότοπος για τον εντοπισμό έργων τέχνης που χάθηκαν στην Κύπρο το 1974

Σε λειτουργία ιστότοπος για τον εντοπισμό έργων τέχνης που χάθηκαν στην Κύπρο το 1974

Τέθηκε σε λειτουργία ιστότοπος για τα έργα τέχνης που χάθηκαν στην Κύπρο το 1974, με στόχο να δημιουργηθεί ένα αρχείο για τον εντοπισμό και την επιστροφή τους στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Γραφείο του Διαπραγματευτή της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας για το Κυπριακό και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών έχουν δημιουργήσει ειδικό ιστότοπο (www.cyprusart.eu) για τη συλλογή πληροφοριών για όλα τα έργα τέχνης που χάθηκαν στην Κύπρο το 1974.

Σκοπός του ιστότοπου, προστίθεται, είναι η καταγραφή μαρτυριών, μέσω ερωτηματολογίου, οι οποίες θα αξιοποιηθούν προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αρχείο για τα έργα τέχνης που χάθηκαν.

Στόχος είναι να εντοπιστούν και να επιστραφούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, όπως στην περίπτωση 200 και πλέον πινάκων ζωγραφικής που βρίσκονταν στις κατεχόμενες περιοχές, για τους οποίους η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για τον Πολιτισμό έλαβε τον Φεβρουάριο του 2018 εντολή, στο πλαίσιο συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, να διευκολύνει την επιστροφή τους στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, αναφέρεται.

Ο ιστότοπος λειτουργεί σε τρεις γλώσσες, ελληνικά, τουρκικά και αγγλικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση