Πλατφόρμα #DigitalSolidarityCY από Υφυπ. Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Πλατφόρμα #DigitalSolidarityCY από Υφυπ. Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής ΠολιτικήςΤην λειτουργία της πλατφόρμας #DigitalSolidarityCY για παροχή ψηφιακών υπηρεσιών και εφαρμογών δωρεάν ή με μειωμένο κόστος ανακοινώνει το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

«Ως ένδειξη αλληλεγγύης στις πρωτοφανείς συνθήκες που βιώνουμε σήμερα ως κράτος και ως κοινωνία, το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, εγκαινιάζει την πλατφόρμα #DigitalSolidarityCY, η οποία στόχο έχει την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών και εφαρμογών που τίθενται στην υπηρεσία των πολιτών και των επιχειρήσεων είτε δωρεάν είτε με μειωμένο κόστος, για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα αναχαίτισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υφυπουργείου.

Το Υφυπουργείο καλεί δημοσίως όλους τους φορείς που είναι σε θέση να παρέχουν ετοιμοπαράδοτες λύσεις και εφαρμογές για σκοπούς, μεταξύ άλλων, διευκόλυνσης της επικοινωνίας, της εξ’ αποστάσεως εργασίας και εκπαίδευσης, αλλά και της πληροφόρησης και ψυχαγωγίας των πολιτών, να συνδράμουν αγκαλιάζοντας αυτή την προσπάθεια, δείχνοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη τους στην κοινωνία κατά τη δύσκολη περίοδο εφαρμογής των μέτρων.

Φορείς και επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν, καλούνται να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση που βρίσκεται στον σύνδεσμο www.digitalsolidarity.gov.cy (link is external).

Διευκρινίζεται ότι η διάθεσή, παροχή και υλοποίηση των ψηφιακών εργαλείων θα αποτελεί αποκλειστική ευθύνη και δέσμευση των εταιρειών παροχής των εν λόγω υπηρεσιών.

«Επιδεικνύοντας συλλογικότητα, κοινωνική ευθύνη και αλληλεγγύη, θα νικήσουμε τον κοινό «αόρατο» εχθρό», αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση