Το Τμήμα Δημοσίων Έργων θα εντάξει στο στόλο του το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων θα εντάξει στο στόλο του το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο


Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι το Τμήμα Δημοσίων Έργων εντός των επόμενων έξι μηνών θα εντάξει στο στόλο του το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο και θα εγκαταστήσει τρεις φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων στην πόλη της Λευκωσίας, φέρνοντας την Κύπρο ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει σε εθνικό επίπεδο για την ηλεκτροκίνηση.

Ο εν λόγω εξοπλισμός θα προμηθευτεί στο πλαίσιο του Έργου «ΕnerNETMob» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREG-MED. Πέραν από την Κύπρο, στο υπό αναφορά Έργο συμμετέχουν 15 φορείς από 11 χώρες της Μεσογείου. Σκοπός του Έργου είναι ο σχεδιασμός, η εφαρμογή και η βελτίωση των “Βιώσιμων Σχεδίων Ηλεκτροκίνησης” ακολουθώντας κοινά πρότυπα με στόχο τη δημιουργία ενός Διαπεριφερειακού Δικτύου Ηλεκτροκινητικότητας που θα διασχίζει τις πόλεις όλων των διακρατικών περιοχών της περιοχής του προγράμματος των Μεσογειακών χωρών (MED).

Για το εν λόγω ηλεκτρικό όχημα έχει προκηρυχθεί και κατακυρωθεί ήδη ανοιχτός διαγωνισμός στην εταιρεία CTC AUTOMOTIVE και αναμένεται ότι εντός των επόμενων 6 μηνών, θα παραδοθούν τόσο το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, καθώς επίσης και οι 3 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στο Τμήμα Δημοσίων Έργων, στο χώρο στάθμευσης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και στον σταθμό λεωφορείων της Αλάμπρας. Στις δύο από τις τρεις τοποθεσίες θα τοποθετεί εξοπλισμός κανονικής ισχύος ενώ στην τρίτη τοποθεσία, η οποία βρίσκεται στον σταθμό λεωφορείων της Αλάμπρας θα τοποθετηθεί εξοπλισμός ταχείας φόρτισης (υψηλής ισχύος).

Πηγή: ΓΤΠ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".