Διοργανώνεται την Παρασκευή 24/9 το European Researchers’ Night

Διοργανώνεται την Παρασκευή 24/9 το European Researchers’ Night


Διοργανώνεται την Παρασκευή το “European Researchers’ Night”, που πραγματοποιείται και φέτος ψηφιακά λόγω της πανδημίας, ενώ από τις 8:00 αύριο το πρωί, οι επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία μέχρι και τις 22:00 το βράδυ, αφού πρώτα ολοκληρώσουν εντελώς δωρεάν την εγγραφή τους μέσω της ιστοσελίδας www.research.org.cy, να περιηγηθούν σε έναν εντυπωσιακό εκθεσιακό χώρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκου Κόκκινου και διοργανώνεται από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), σε συνεργασία με τους κυριότερους φορείς από τον χώρο της έρευνας, της καινοτομίας και των επιχειρήσεων, περιλαμβάνει πέραν των 60 ψηφιακών περιπτέρων.

Στην εκδήλωση θα δώσουν το παρών τους περισσότεροι από 300 ερευνητές και ερευνήτριες οι οποίοι θα παρουσιάσουν το έργο και τις δράσεις τους μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, πειράματα και έξυπνες δραστηριότητες. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να περιηγηθούν σε ερευνητικά εργαστήρια και να συνομιλήσουν με τις ερευνητικές ομάδες σε ζωντανό χρόνο.

Σημειώνεται ότι η φετινή εκδήλωση είναι εμπνευσμένη από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και την Ψηφιακή Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Mε το σλόγκαν “ENGAGE The Digital and Green Age”, το ΙδΕΚ προσκαλεί το κοινό να ενημερωθεί, να αγκαλιάσει και να υποστηρίξει την μετάβαση σε μια πιο ψηφιακή και πράσινη εποχή.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ένα ευρύ φάσμα δράσεων, με στόχο την προώθηση της ερευνητικής και καινοτομικής κουλτούρας και την ανάδειξη της ερευνητικής δραστηριότητας που υλοποιείται από πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και καινοτόμες επιχειρήσεις της Κύπρου, προστίθεται.

Το European Researchers’ Night αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διοργανώνεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 350 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Χρηματοδοτείται μέσω των Δράσεων Marie Sklodowska Curie Αctions (MSCA) του Προγράμματος “Horizon 2020” για την Έρευνα και την Καινοτομία, που στοχεύει στην κατάρτιση ερευνητών και ερευνητριών προσφέροντας ελκυστικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας και ανταλλαγής γνώσεων μέσω της διασυνοριακής και διεπιστημονικής κινητικότητας των ερευνητών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και την εγγραφή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΙδΕΚ: www.research.org.cy και τη σελίδα του στο Facebook: https://www.facebook.com/ResearchAndInnovationFoundationCy.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".