Εισάγεται 5G σε όλο το νησί ανακοίνωσαν τα ΗΕ

Εισάγεται 5G σε όλο το νησί ανακοίνωσαν τα ΗΕ


Τα ΗΕ στην Κύπρο ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι το δίκτυο 5G εισάγεται σε ολόκληρο το νησί κατόπιν συμφωνίας των ηγετών των 2 κοινοτήτων, του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Σε γραπτή δήλωση που αποδίδεται στον εκπρόσωπο των ΗΕ στην Κύπρο αναφέρεται πως ύστερα από εκτεταμένη εργασία που πραγματοποίησε η Τεχνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών τα τελευταία δύο χρόνια, ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ επιβεβαίωσαν σήμερα συμφωνία που θα ανοίξει το δρόμο για την εισαγωγή του 5G σε όλο το νησί.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ των πλευρών, τα συστήματα τηλεοπτικής μετάδοσης θα αφαιρεθούν από τη ζώνη συχνοτήτων των 700 MHz, μεταβαίνοντας από την αναλογική στην ψηφιακή μετάδοση, με την υποστήριξη της ΕΕ, επιτρέποντας την κατανομή της ζώνης συχνοτήτων 700 MHz στο δίκτυο 5G.

Αναφέρεται ότι αυτή η σημαντική συμφωνία συνήφθη από τον Ελληνοκύπριο Διαπραγματευτή, Ανδρέα Δ. Μαυρογιάννη, και τον Τουρκοκύπριο Ειδικό Αντιπρόσωπο, Ergün Olgun, με τη διευκόλυνση της Ειδικής Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".