Μαθητές στέλνουν την Παρασκευή μικροδορυφόρο στο διάστημα

Μαθητές στέλνουν την Παρασκευή μικροδορυφόρο στο διάστημα


Μαθητές θα επιχειρήσουν να στείλουν την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, μικροδορυφόρο στο διάστημα

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «μαθητές του PASCAL English School Larnaka θα επιχειρήσουν την κατάρριψη παγκόσμιου ρεκόρ, με την αποστολή μικροδορυφόρου στο διάστημα για λήψη εικόνας και βίντεο από υψόμετρο 147,648 ποδιών. Η προσπάθεια θα γίνει την Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, 2022, στις 12:30 το μεσημέρι από τον Σταθμό Ραδιοβολίσεων του τμήματος Μετεωρολογίας και όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο https://fb.me/e/1rsNRGW4B».

Προστίθεται ότι «πάνω στον μικροδορυφόρο PICO θα βρίσκονται πειράματα από 27 σχολεία της δημόσια και ιδιωτικής εκπαίδευσης, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Το εγχείρημα αποτελεί μέρος της διαστημικής ημερίδας «SpaceUp Cyprus 2022» και θα προβληθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου στα 27 συμμετέχοντα σχολεία, ενώ δύο περίπου χιλιάδες μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα πειράματά τους να φτάνουν σε διαστημικά υψόμετρα».

Η ημερίδα διοργανώνεται από τον οργανισμό «Cyprus Space Foundation» και στηρίζεται από το τμήμα Μετεωρολογίας και το κέντρο Αριστείας «Ερατοσθένης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι μαθητές του PASCAL English School Larnaka δημιούργησαν τον «ASTRO 2». Πρόκειται για τη μετεξέλιξη του αρχικού εκπαιδευτικού ρομπότ ««ASTRO 1», στο οποίο οι μαθητές κατάφεραν να ενσωματώσουν τεχνική νοημοσύνη (έξυπνο εγκέφαλο), κάτι που επιτρέπει στο ρομπότ να μιλάει, αλλά και να αναγνωρίζει το όνομα του επισκέπτη, χρησιμοποιώντας κωδικό QR από Safe Pass».

Ακόμα «οι μαθητές δημιούργησαν διαδραστικό φωτισμό σε σχήμα προσώπου, ο οποίος, σε συνδυασμό με την ικανότητα ομιλίας του ρομπότ, προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία. Επίσης η ομάδα των μαθητών του PASCAL κατασκεύασε ειδικό λειτουργικό κινητού, ούτως ώστε οι επισκέπτες να μπορούν, αφού το κατεβάσουν στο κινητό τους, να συνομιλήσουν με τον «ASTRO 2».

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".