Αιτήσεις για στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων δέχεται το Κέντρο Καινοτομίας IDEA

Αιτήσεις για στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων δέχεται το Κέντρο Καινοτομίας IDEA


Νέες αιτήσεις για στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων "startup" δέχεται το Κέντρο Καινοτομίας IDEA για όγδοη συνεχή χρονιά. Το Κέντρο, καλεί άτομα με καινοτόμες ιδέες που έχουν προοπτική να μετατραπούν σε νεοφυή επιχείρηση και χρειάζονται γνώσεις, εμπειρίες και χρηματοδότηση για να τις υλοποιήσουν, να υποβάλουν αίτηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου, μέχρι σήμερα το IDEA στήριξε 82 νεοφυείς επιχειρήσεις και δημιούργησε πέραν των 90 νέων θέσεων εργασίας. Startups του Κέντρου έχουν προσελκύσει σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια και επιχειρηματικές συνεργασίες από το εξωτερικό και την Κύπρο, έχουν ανοίξει γραφεία ή/και έχουν προσλάβει προσωπικό.

Το Κέντρο IDEA, που είναι βραβευμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ψάχνει startups που να αναπτύσσουν ένα καινοτόμο προϊόν/υπηρεσία ή επιλύουν ένα υφιστάμενο πρόβλημα με ένα καινοτόμο τρόπο. Επίσης, ψάχνει νεοφυείς επιχειρήσεις που να αποτελούνται από μια αφοσιωμένη και ικανή ομάδα τουλάχιστον δύο ιδρυτών/ατόμων και να έχουν τη δυνατότητα να επεκταθούν στη διεθνή αγορά μέσω της τεχνολογίας.

Μέσα από το εννέα μηνών πρόγραμμά του IDEA, προσφέρεται σε κάθε startup πακέτο υπηρεσιών και μετρητών, μέχρι και €60.000, υπό τη μορφή επιχειρηματικής εκπαίδευσης για τη δημιουργία της επιχείρησης, €20.000 αρχικό κεφάλαιο (seed capital), καθοδήγηση (mentoring) από καταξιωμένους επιχειρηματίες, υπηρεσίες σε νομικά, λογιστικά, μάρκετινγκ & τεχνολογίας (ICT), διασυνδέσεις με επιχειρηματίες (business development), δικτύωση (networking) και πρόσβαση σε πιθανούς επενδυτές (angel investors).

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου 2023, στη σελίδα www.ideacy.net, όπου βρίσκονται και τα κριτήρια υποβολής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες στο τηλέφωνο 22128144 και στο email Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Το IDEA έχει την πλήρη στήριξη της Τράπεζας Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".