Μοναδικό θέαμα προσφέρουν οι περιοχές του Τροόδους (video)

Μοναδικό θέαμα προσφέρουν οι περιοχές του Τροόδους (video)

Μοναδικό θέαμα στην βαρυχειμωνιά προσφέρουν οι περιοχές του Τροόδους, ντυμένες στα γιορτινά τους, δίνοντας εικόνες απαράμιλλου κάλλους με την φύση να ξετυλίγει αφειδώλευτα τα ζωντανά της χρώματα σε ένα πανηγύρι χαράς και έκστασης.

Το χιόνι σκεπάζει απαλά την γη με τα δένδρα να χαϊδεύουν με την σκιά τους τα ρυάκια που τρέχουν ασταμάτητα στις πέτρες, δημιουργώντας έναν ήχο που ξυπνά όλες τις αισθήσεις. Ο ουρανός μουντός δίνει την πινελιά του στην όλη ζωγραφιά του τοπίου.

Οι ποταμοί δημιουργούν ευφορία. Οι καταρράκτες προσφέρουν μια συγκλονιστική εμπειρία. Τα μονοπάτια της φύσης με τα πετροκτισμένα γεφύρια έχουν και αυτά την τιμητική τους. Οι χρωματισμοί του Χειμώνα βρίσκονται εδώ σε όλο τους το μεγαλείο.

Η υψηλή βροχόπτωση έχει φέρει το πράσινο στους κάμπους μαζί με τα χρώματα των λουλουδιών, χαρά Θεού.

Στο άσπρο έχει ντυθεί το Τρόοδος προσφέροντας μαγευτικές εικόνες και μοναδικές στιγμές ξεγνοιασιάς σε μικρούς και μεγάλους. Οι νιφάδες του χιονιού συνεχίζουν να πέφτουν καλωσορίζοντας τους επισκέπτες που κατακλύζουν την Πλατεία του Τροόδους.

Αψηφώντας την παγωνιά, πολλοί είναι αυτοί που πάνε για να θαυμάσουν το τοπίο, να ψυχαγωγηθούν, να τρέξουν πάνω-κάτω στο χιόνι και να φτιάξουν χιονάνθρωπο και άλλα κατασκευάσματα.

Πολλοί αναμένονται να είναι οι επισκέπτες αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας και της ηλιοφάνειας που υπάρχει. Το χιόνι όμως θα συνεχίσει να πέφτει.

Σύμφωνα με τον Ανώτερο Μετεωρολογικό Λειτουργό Φίλιππο Τύμβιο, το χιόνι στην Πλατεία του Τρόοδους έχει φθάσει στα 96 εκατοστά αλλά με την ηλιοφάνεια που υπάρχει έπεσε στα 89 εκατοστά ενώ την Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη υπάρχει ενδεχόμενο παροδικής ελαφράς χιονόπτωσης στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

«Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 8 βαθμούς αλλά η πτώση του χιονιού αναμένεται να συνεχιστεί», αναφέρει ο κ. Τύμβιος.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση