www.ikoagora.com - Ένα κυπριακό online shopping mall

www.ikoagora

Για το κυπριακό και ελληνικό καταναλωτικό κοινό

«Ποιότητα, εμπιστοσύνη και ασυναγώνιστες τιμές» είναι το σύνθημα του online shopping mall, www.ikoagora.com με στόχο το κυπριακό αλλά και το ελληνικό καταναλωτικό κοινό. Με μόλις τρεις μήνες παρουσίας, τα σημάδια είναι πολύ θετικά με τον αριθμό των πελατών και των παραγγελιών να ανεβαίνει καθημερινά.

Ένα online shopping mall ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία του στην Κύπρο. Πρόκειται για το www.ikoagora.com όπου μπορεί να βρει κάποιος από είδη ένδυσης και υπόδησης, καλλυντικά, μέχρι παιγνίδια, δώρα και είδη για το σπιτι.

Έχοντας πίσω του μια ομάδα με 30χρονη πείρα στο λιανικό εμπόριο ένδυσης, υπόδυσης και καλλυντικών, έχει στόχο να παρέχει στο κοινό της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας, τη δυνατότητα να ψωνίζει online ποιοτικά προϊόντα σε καλές τιμές γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια, όπως αναφέρει η Φίλιππος Νεοκλέους, γενικός διευθυντής.

Τι προϊόντα μπορεί να βρει κανείς στο www.ikoagora.com;
Καταρχάς έχουμε είδη ένδυσης και υπόδυσης για άνδρες, γυναίκες και παιδιά, τα οποία θα αποτελέσουν ένα πιο μικρό μέρος των διατιθέμενων προϊόντων μας στην πορεία.

Επίσης υπάρχουν καλλυντικά, όπου σύντομα θα ενισχύσουμε την προσφερόμενη γκάμα, καθώς στην παρούσα φάση προσφέρουμε περισσότερα παιδικά αρώματα. Πρόσθετα διατίθενται προϊόντα προσωπικής φροντίδας, είδη για το σπίτι (εξοπλισμό -ηλεκτρικές συσκευές, περιφερειακά ηλεκτρονικών υπολογιστών, είδη διακόσμησης και διάφορα προϊόντα για δώρα).

Μια άλλη κατηγορία είναι τα είδη για υγεία όπως συσκευές μασάζ, ορθοπαιδικά στρώματα, μαξιλάρια. Σύντομα θα παρέχουμε τρόφιμα υγιεινής διατροφής που έχουν αρκετή ζήτηση στην Κύπρο, ωστόσο έχουν πολύ ψηλότερες τιμές από τα αντίστοιχα συμβατικά στις υπεραγορές. Ευελπιστούμε ότι μειώνοντας τα έξοδά μας θα μπορούμε να τα προσφέρουμε σε τιμές που είναι πλησιέστερες στα συμβατικά.

Όλα τα είδη μας επιλέγονται σχεδόν από όλες τις χώρες της Ευρώπης, διασφαλίζοντας έτσι την υψηλή ποιότητά τους.

Οι μάρκες που παρέχονται;
Λόγω της πείρας μας στον κλάδο έχουμε τη δυνατότητα να επιλέγουμε και να παρέχουμε επώνυμες μάρκες -όπως για παράδειγμα στα καλλυντικά MAX Factor και Revlon - σε τιμές που είναι πολύ πιο χαμηλές από τη λιανική πώλησή τους.

Πως επιτυγχάνεται αυτό;
Ο λόγος είναι ότι πωλούμε σε χονδρική τιμή. Δεν υπάρχει μεσάζων, καταστήματα ή προσωπικό που αναμένει στα καταστήματα να εξυπηρετήσει τους πελάτες. Εμείς εισάγου- με τα προϊόντα από τα εργοστάσια στο εξωτερικό και τα διαθέτουμε απευθείας στον καταναλωτή.

Υπολογίζοντας ότι για ένα κατάστημα το 40% των πωλήσεων πάει για έξοδα (ενοίκιο, ρεύμα και προσωπικό) και αφαιρούνται οι μεσάζοντες, η τιμή των προϊόντων μας μπορεί να είναι και πιο κάτω από τη μισή της λιανικής πώλησης.

Χρειαστήκαν δύο χρόνια για να στήσουμε και να οργανώσουμε το μοντέλο μας, έτσι ώστε να επιτύχουμε καλύτερη οργάνωση και το κόστος ετοιμασίας και παράδοσης μιας παραγγελίας να είναι χαμηλό.

Η Ikoagora.com μετρά τρείς μήνες παρουσίας. Πόσο ευχαριστημένοι είστε μέχρι στιγμής;
Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, διότι έχουμε ξεπεράσει τις αρχικές μας προσδοκίες και σε αριθμό πελάτων και σε όγκο δουλειάς. Επίσης βλέπουμε ότι οι πελάτες μας είναι επαναλαμβανόμενοι, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ευχαριστημένοι και έχουν εμπιστοσύνη σε μας.

Πρόσθετα έχουμε πωλήσεις και στην Ελλάδα, ένας τομέας που θα αναπτύξουμε πολύ περισσότερο την επόμενη σεζόν.

Ποια τα πεδία εξέλιξης σας για το επόμενο διάστημα;
Πρωταρχικός μας στόχος είναι να εμπλουτίσουμε τη συλλογή μας με περισσότερες σειρές και προϊόντα κυρίως στα είδη δώρων, καλλυντικών, αξεσουάρ για το σπίτι και υγιεινής διατροφής.

Επίσης να γίνει πιο γνωστή η Ikoagora. com και να μπει στη συνείδηση του καταναλωτή.

Η διαδικασία στο επίκεντρο…
Ποιοι είναι οι άξονες στους οποίους δίνετε περισσότερη έμφαση;
Ξεχωρίζουμε τρείς τομείς: Το πρώτο είναι το προϊόν, το δεύτερο η εξυπηρέτηση του πελάτη και το τρίτο η διαδικασία. Και τα τρία πρέπει να είναι καλά για να υπάρχει επιτυχία. Όμως το πιο σημαντικό για μας είναι η διαδικασία: Από τη στιγμή δηλαδή που ο πελάτης παραγγέλνει ένα προϊόν, μέχρι που θα το παραλάβει και θα το χρησιμοποιήσει και θα είναι ευχαριστημένος.

Ο πελάτης πρέπει να έχει το προϊόν, αν είναι δυνατόν την ίδια μέρα. Και τις περισσότερες φορές είναι εφικτό. Ειδικά αν η παραγγελία είναι πρωινή, το απόγευμα μπορεί να την έχει σε οποιαδήποτε πόλη βρίσκεται μέσω ACS ή GAP Akis Express.

Επίσης αν για οποιοδήποτε λόγο το προϊόν χρειάζεται αλλαγή, ο πελάτης μπορεί να το επιστρέψει, να πάρει κάτι άλλο ή ακόμη να του επιστραφούν χρήματα σε μια ή δύο μέρες το πολύ. Πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει με παραγγελίες που γίνονται σε διαδικτυακά καταστήματα του εξωτερικού. Έτσι προσφέρουμε γρήγορη εξυπηρέτηση με λίγα έξοδα και προσωπική επαφή μέσω τηλεφώνου ή email εφόσον ο πελάτης το θελήσει.

Μια άλλη παράμετρος στην οποία δίνουμε έμφαση είναι στη συσκευασία όλων των δεμάτων. Φροντίζουμε να είναι σωστή και ωραία, διασφαλίζοντας την ιδιωτικότητα στις επιλογές του κάθε πελάτη.

Πολλοί διστάζουν να κάνουν ηλεκτρονικές συναλλαγές λόγω ασφάλειας. Πως προσεγγίζετε το θέμα;
Μπορεί κάποιος να παραγγείλει από το δικτυακό τόπο και τηλεφωνικώς. Για να καθησυχάσουμε αυτούς που διστάζουν να δώσουν τον αριθμό της κάρτας τους, σε κάποια εταιρεία που δεν γνωρίζουν, δίνουμε τρεις επιλογές πληρωμής: μετρητά στην παράδοση, με κάρτα μέσω της JCC ή μέσω PayPal, όπου καθότι τα στοιχεία τους είναι ήδη καταχωρημένα δεν χρειάζεται να αποκαλύπτουν τα στοιχεία και σε εμάς. Τώρα περίπου το 70% των πελατών μας προτιμά να πληρώνει στην παράδοση.

Ενδιαφέροντα

• Για την περιόδο της εορτής του Αγίου Βαλεντίνου το www.ikoagora.com είχε περίπου 1.000 επισκέπτες ημερησίως
• Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 850 προϊόντα, αλλά θα αυξηθούν μέχρι το τέλος της άνοιξης στα 2.000
• Διαθέτει: Είδη ένδυσης, υπόδυσης για άνδρες, γυναίκες και παιδιά, καλλυντικά, είδη προσωπικής φροντίδας και υγείας, παιδικά παιγνίδια, εξοπλισμό διακόσμησης για το σπίτι, ηλεκτρικές συσκεύες και διάφορα είδη για δώρα

Ειδική προσφορά

Μόνο για τους αναγνώστες της «Φωνής της Λεμεσού» 10% έκπτωση για όλο τον Μάρτιο σε όλα τα προϊόντα.
Πληκτρολογήστε το χρυσό κωδικό FL315 στο checkout για να επωφεληθείτε της προσφοράς.

Αναζήτηση