Sunfresh Bakeries Ltd: Ποιότητα, φρεσκάδα, εξυπηρέτηση

sunfresh-bakeries

Δυο δεκαετίες ενεργής παρουσίας

Αποτελεί μια από τις δυναμικότερες επιχειρήσεις στον κλάδο των αρτοποιείων. Μετρώντας δύο δεκαετίες ενεργής παρουσίας, η Sunfresh Bakeries Ltd έχει καταφέρει να εδραιωθεί και να πετύχει την αναγνώριση από το ευρύ κοινό, ειδικά της Λεμεσού.

Κι αυτό προσφέροντας ποιοτικά και φρέσκα προϊόντα, σ’ ένα μοντέρνο και ευχάριστο περιβάλλον δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εξυπηρέτηση του πελάτη.

Το όραμα για την κατασκευή άριστης ποιότητας αρτοποιητικών προϊόντων ήταν αυτό που ώθησε τα αδέλφια Κώστα, Γιαννάκη και Χριστόφορο Πισσίδη, τo 1992 να ξεκινήσουν το πρώτο αρτοποιείο Sunfresh. Ζυμώνοντας τη γεύση με την παράδοση κατάφεραν να κατασκευάζουν προϊόντα που αμέσως αγαπήθηκαν. Σε διάστημα πενταετίας με πάρα πολλή και σκληρή δουλειά τα καταστήματα έγιναν 11 με τα 10 να είναι στη Λεμεσό και το ένα στην Πάφο.

Ο μικρός παραδοσιακός φούρνος έμελλε να μετατραπεί σε μια αλυσίδα αρτοποιείων, η οποία διατηρεί και ξεχωριστές μονάδες παραγωγής αλμυρών και γλυκών. Σήμερα προσφέρει μεταξύ άλλων κάθε λογής αρτοποιήματα, αλμυρά, σνακ, σιροπιαστά και κρεμώδη γλυκά, τούρτες και κεραστικά με προσωπικό που αριθμεί περί τα 160 άτομα, όπως αναφέρει η διευθύντρια, Μαρία Παπαρέ.

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα στοιχεία που σας ξεχωρίζουν σήμερα στην αγορά;
Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ποιότητα. Από το ξεκίνημά μας δίνουμε έμφαση στην κατασκευή και διάθεση ποιοτικών προϊόντων. Στην πορεία της εξέλιξής μας δημιουργήσαμε ξεχωριστή μονάδα με ειδικά εξοπλισμένους χώρους με αποκλειστικό σκοπό την κατασκευή των αλμυρών, σνακ, κεικ και γλυκά που διατίθενται στα καταστήματά μας. Εδώ και ενάμισι χρόνο περίπου δημιουργήσαμε και ξεχωριστή μονάδα ζαχαροπλαστικής με μια ομάδα από πάρα πολύ καλούς ζαχαροπλάστες, πράγμα που φάνηκε από την πολύ θετική ανταπόκριση των πελατών στα γλυκά μας.

Γιατί κρίνατε σκόπιμη τη δημιουργία ειδικών μονάδων για την παραγωγή αλμυρών και γλυκών;
Κάναμε τη συγκεκριμένη επιλογή κυρίως για λόγους καλύτερου ελέγχου της διαδικασίας παραγωγής, διασφάλισης της ποιότητας, των συνθηκών υγιεινής και της παροχής καλύτερης και γρηγορότερης εξυπηρέτησης στο κοινό.

Με αυτόν τον τρόπο έχουμε τη δυνατότητα και την ευελιξία να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του πελάτη. Ειδικά για τις τούρτες οι ζαχαροπλάστες μας μπορούν να κάνουν ό,τι τούρτα και γεύση ζητήσει ο πελάτης πέραν από τις ήδη διατιθέμενες επιλογές.

Δεύτερος μας στόχος, αλλά ιδιαίτερα σημαντικός για μας- είναι η εξυπηρέτηση και η φροντίδα του πελάτη. Οι ίδιοι οι διευθυντές της εταιρείας βρίσκονται καθημερινά στα καταστήματα και έχουν άμεση επαφή με τον πελάτη, ακούν τις εισηγήσεις, τα παράπονά του και σιγά-σιγά με αυτό τον τρόπο έχουμε τη δυνατότητα να βελτιωνόμαστε ανάλογα προσφέροντας την απαιτούμενη ποιότητα.

Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο για μας είναι ότι τα προϊόντα μας είναι πάντα φρέσκα, εξ ου και το σλόγκαν μας. Φροντίζουμε συνεχώς να ψήνουμε λίγα-λίγα αρτοποιήματά στους χώρους μας, έτσι ώστε ο πελάτης να παίρνει πάντα φρέσκοψημένα προϊόντα.

Πόσο σας επηρέασε η γενικότερη δυσχερής κατάσταση στην αγορά;
Όπως επηρεάστηκε όλη η αγορά γενικά, είχαμε κι εμείς το μερίδιο μας. Καθώς, στόχος μας ήταν πάντοτε η στήριξη των πελατών μας, παρόλο που υπήρξαν σημαντικές αυξήσεις στις τιμές τελευταία και στο ΦΠΑ, εμείς δεν προβήκαμε σε καμμία αύξηση τιμής. Απορροφήσαμε εμείς τις αυξήσεις αυτές. Βλέποντας το γενικότερο οικονομικό κλίμα και την περιορισμένη αγοραστική δύναμη του πελάτη, είπαμε ότι θα το στηρίξουμε με το να κρατήσουμε τις τιμές μας στα ίδια επίπεδα μέχρι να δούμε πως θα εξελιχθεί η αγορά.

Έχετε πλέον σημαντική παρουσία ειδικά στην πόλη της Λεμεσού. Ποια η φιλοσοφία εξέλιξής σας;
Προηγουμένως αναλόγως και της ζήτησης που υπήρχε στην αγορά προχωρούσαμε. Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλο χρονικο διάστημα προχωρούμε με βάσει του τί ζητά ο καταναλωτής. Παρόλο που ο ανταγωνισμός είναι πάρα πολύ μεγάλος και τα πράγματα δεν ευνοούν τόσο νέα ανοίγματα, αν αυτό που απαιτεί ο καταναλωτής είναι νέα καταστήματα για την καλύτερη εξυπηρέτησή του, δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε σε μια τέτοια κίνηση. Επίσης φροντίζουμε να ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις εξελίξεις και τις τάσεις του τομέα στο εξωτερικό με σεμινάρια σε θέματα όπως ελέγχου και ποιότητας. Σε επίπεδο νέων προϊόντων, βλέπουμε ότι οι καταναλωτές στην Κύπρο είναι περισσότερο παραδοσιακοί, ειδικά στα εποχιακά προϊόντα. Φροντίζουμε κάθε τόσο να προσθέτουμε νέες επιλογές, παραμένοντας όμως πιστοί κυρίως στις παραδοσιακές μας γεύσεις.

Στο μέλλον τι να αναμένει ο κόσμος από εσάς;
Στόχος μας είναι η διατήρηση της θέσης μας στον κλάδο μέσω της άριστης ποιότητας και της διαρκούς ανανέωσης των προϊόντων μας, μέσω της σύγχρονης παραγωγικής μας μονάδας. Σκοπός μας είναι η ικανοποίηση των πελατών μας με προϊόντα πάντα φρέσκα.

Πιστοί στα είδη αρτοποιείου

Γενικά στον κλάδο των αρτοποιείων υπάρχει μια τάση ενσωμάτωσης ψησταριών στους χώρους τους. Εσείς πως προσεγγίζετε το θέμα; Εμείς προς το παρόν δεν έχουμε κάτι τέτοιο στα σχέδιά μας. Είμαστε από τους λίγους του κλάδου που κρατήσαμε περισσότερο τα είδη του αρτοποιείου, προσφέροντας μόνο παρεμφερή είδη.

sunfresh-bakeries2Η αριθμητική των προϊόντων

25+ διαφορετικές επιλογές σε ψωμιά, άρτους, μπαγκέτες, κουλούρια, δακτυλιές, σλάις και πίττες
10+ είδη φραντζολάκια
40+ γεύσεις αλμυρών και σνακ
15+ γεύσεις σιροπιαστών γλυκών
15+ διαφορετικά κεραστικά
10+ γεύσεις κέικ
50+ διαφορετικές γεύσεις από κρεμώδη γλυκά και τούρτες

Αναζήτηση