• Αρχική
  • Θέματα "Φ"
  • Business Story
  • Ζαχαροπλαστεία Croquelino: Η διαφοροποίηση που έφερε την ανάπτυξη

Ζαχαροπλαστεία Croquelino: Η διαφοροποίηση που έφερε την ανάπτυξη

Croquelino-zaxaroplasteia

Στη Λεμεσό από το 1996

Τα Ζαχαροπλαστεία Croquelino, την περίοδο όπου ήταν καλές οι χρονιές έκαναν την περισυλλογή τους, έτσι στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία καταφέρνουν να συνεχίζουν να διαφοροποιούνται -από τα προσφερόμενα προϊόντα στην αγορά- να διατηρούν την ποιότητά τους και να είναι πιστοί σε αυτό που τόσα χρόνια προσφέρουν στο κοινό.

Τα Ζαχαροπλαστεία Croquelino ξεκίνησαν στη Λεμεσό το 1996 σε ένα μικρό κατάστημα λιανικής πώλησης με εργαστήριο παρασκευής των γλυκών στην Λεωφόρο Αγίας Φυλάξεως.

Με μακρόχρονη εμπειρία, κυρίως σε πεντάστερα ξενοδοχεία, μόλις ξεκινήσαν έφτιαχναν γλυκά τύπου ξενοδοχείων που δεν ήταν τόσο γνωστά στο κοινό. Στην πορεία όμως αρχίσαν να προσφέρουν και τις πατροπαράδοτες κυπριακές γεύσεις, παντρεύοντας τις με τη σύγχρονη ζαχαροπλαστική.

Γρήγορα το κατάστημα εξελίχθηκε με επεκτάσεις και μια σημαντική επένδυση για τη δημιουργία μιας κάβας κρασιών. Αργότερα ήρθε και το άνοιγμα του δεύτερου καταστήματος στην Σπύρου Κυπριανού στη Λινόπετρα.

Με προσωπικό 15 άτομα τα ζαχαροπλαστεία Croquelino πέραν από τη λιανική διάθεση προϊόντων διατηρούν σήμερα συνεργασίες και με ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφετέριες, όπως αναφέρει ο Αντώνης Σωτηρίου, διευθύνων σύμβουλος.

Σήμερα τι περιλαμβάνει η γκάμα προϊόντων σας;
Διαθέτουμε ένα ευρύ φάσμα από γλυκά, κεραστικά, τούρτες, παγωτό, σοκολατάκια ακόμη και αλμυρά- κατόπιν παραγελίας, με το 80% των προϊόντων μας να παράγεται στα εργαστήρια μας.

Σε τούρτες γενεθλίων είμαστε από τους πρωτοπόρους, όπου ξεκινήσαμε πριν από πολλά χρόνια με την ετοιμασία τρισδιάστατων (3D) τούρτων.

Με μια μεγάλη συλλογή από τούρτες, ίσως την πλουσιότερη συλλογή σε κεραστικά από cupcakes μέχρι και σοκολατοειδή που μπορούν να γίνουν για βαφτίσεις, γάμους αλλά και κάθε άλλη περίσταση, μεγάλη ποικιλία από brownies, μπισκότα και κάθε είδους μικρά κεράσματα, κρεμώδη γλυκά, ταυτόχρονα διαθέτουμε σπιτικό παγωτό. Το παγωτό μας φτιάχνεται επίσης εδώ στους χώρους μας από τα πιο αγνά υλικά που υπάρχουν.

Είσοδος και στα βιολογικά

Σκοπεύετε είσοδό σας σε νέες αγορές;
Μια νέα κατηγορία στην οποία σκοπεύουμε να μπούμε είναι τα βιολογικά προϊόντα. Σχετικά στοχεύουμε στη διάθεση, αλλά και παρασκευή βιολογικών προϊόντων που σχετίζονται με τις κατηγορίες που παρέχουμε. Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις σχετικά με κάποιες εταιρείες.

Εξοικονομήσεις μόνο στο κόστος

Τώρα με την κρίση πως βλέπετε τα πράγματα;
Ουσιαστικά θα πρέπει να προσπαθήσει ο κάθε ένας μας να εξοικονομήσει και να μειώσει το κόστος τους, χωρίς να μειώσει την ποιότητα του για να επιβιώσει.

Οι συνεργασίες, είτε συγχωνεύσεις είναι κινήσεις που μπορούν να βοηθήσουν τα πράγματα. Σε αυτό πλαίσιο οι εταιρείες θα πρέπει να δουν τι κοινά έχουν με κάποιες άλλες, έτσι ώστε να μπορέσουν να προβούν σε τέτοιες κινήσεις μεταξύ τους.

Φρέσκαδα, ποιότητα, καθαριότητα, προσωπική επαφή…

Ποια τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα;
Η φρεσκάδα, η ποιότητα και η καθαριότητα- είμαστε πιστοποιημένοι με HACCP. Επίσης δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην προσωπική επαφή με τον πελάτη. Πρόσθετα θεωρώ ότι μας ξεχωρίζουν οι ιδιαιτερότητες μας μεταξύ των οποίων η ευελιξία μας να φτιάξουμε ό,τιδήποτε θέλει ο πελάτης στην τιμή και την επιλογή που το θέλει αλλά και η δυνατότητά μας να διαφοροποιούμαστε. Με σκοπό να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πελάτες είμαστε ανοιχτοί μέχρι τις 10 το βράδι.

Τι περιλαμβάνουν τα μελλοντικά σας σχέδια ως εταιρεία;
Εμείς θα διατηρήσουμε την ποιότητα μας. Έχουμε τη δύναμη να κρατηθούμε γιατί την περίοδο που ήταν καλές οι χρονιές κάναμε την περισυλλογή μας, έτσι με κάποιες καινοτομίες και προσφορές στοχεύουμε να κρατήσουμε τον κόσμο μας. Τώρα έχουμε κάποιες προσφορές όπου με αγορές άνω των 30 ευρώ έχουμε 15% έκπτωση, ενώ με αγορές άνω των 50 ευρώ σε τρισδιάστατες τούρτες έχουμε 25%. Μέσω της προώθησης αυτών των προσφορών είτε με μηνύματα, είτε μέσω Facebook έχουμε μια καλή κίνηση. Πρέπει να βοηθήσουμε τον πελάτη μας για να κρατηθεί ο ίδιος και να κρατηθούμε και εμείς. Κι αυτό πρέπει να το καταλάβει η αγορά.

Ευελιξία δημιουργίας σε νέες γεύσεις και προϊόντα…

Σε επίπεδο νέων προϊόντων;
Σε όλα μας τα προϊόντα φροντίζουμε να δημιουργούμε συνεχώς νέες γεύσεις πέραν από τις πατροπαράδοτες και κλασικές, δίνοντας σχεδόν κάθε μήνα νέες επιλογές στους πελάτες και να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό.

Πάντοτε μελετώντας τις τάσεις της αγοράς, της εποχής, αλλά και το τί ζητά ο πελάτης, φροντίζουμε να είμαστε κοντά του σε κάθε του προτίμηση. Έχουμε την ευελιξία να δημιουργούμε, πέραν από τις επιλογές που ήδη διαθέτουμε.

Ταυτόχρονα προσφέρουμε και τα προϊόντα μας και με υπηρεσία catering.

Πέραν από τα γλυκά διαθέτετε και κρασί. Γιατί επιλέξατε να το προσφέρετε σε συνδυασμό με τα προϊόντα σας;
Ένα καλό κρασί συνδυάζεται πολύ καλά με ένα καλό γλυκό.

Βλέπουμε ότι η κουλτούρα του κρασιού καλλιεργείται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο, για αυτό και έχουμε και αρκετή δουλειά στην κάβα μας. Μέσα από αποκλειστικές συνεργασίες -ως επί το πλείστον- με οινοπαραγωγούς από όλο τον κόσμο διαθέτουμε κρασιά. Έχουμε μεγάλη συλλογή από Κύπρο, Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Καλιφόρνια, Χιλή κ.α. Ταυτόχρονα διαθέτουμε και άλλα οινοπνευματώδη ποτά μεταξύ των οποίων συλλεκτικής αξίας και περιορισμένης έκδοσης.

Πρόσθετα προσφέρουμε και αξεσουάρ κρασιού όπως καράφες και ειδικά ποτήρια.

Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα προϊόντα που διαθέτουμε έχουμε τη δυνατότητα να φτιάχνουμε καλάθια για δώρα που μπορεί να συνδυάζουμε είδη από κρασί, καφέ, σοκολατάκια κ.α. ανάλογα με το τί θέλει ο πελάτης και στην τιμή που το θέλει.

Αναζήτηση