Remedica Ltd: Πίστεψε στο όραμα και τα κατάφερε!

remedica-ktirio

Εξαγωγές φαρμάκων σε πέραν των 100 χωρών

Όταν ξεκίνησε την παραγωγή φαρμάκων για πολλούς αυτό έμοιαζε ακατόρθωτο. Ωστόσο η Remedica Ltd τα κατάφερε πιστεύοντας στο όραμα ότι η Κύπρος μπορεί να τα καταφέρει ακόμη και ξεπερνώντας τα κυπριακά σύνορα.

Κατάφερε να εδραιωθεί και να παράγει φάρμακα για εξαγωγές σε πέραν από 100 χώρες του κόσμου.

Η ιστορία ξεκινά το 1960 όταν ο Τάκης Παττίχης αρχίζει την παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα που χρησιμοποιείτο στα αναψυκτικά και τη μπύρα. Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και αρχές της δεκαετίας του ’80 όταν η Remedica άρχισε τη παραγωγή φαρμάκων στη Κύπρο για πολλούς αυτό έμοιαζε ακατόρθωτο. Πιστεύοντας σ’ αυτό το όραμα και αφού συνειδητοποιήσε ότι η επιβίωση της δεν θα μπορούσε να βασιστεί μόνο στην Κυπριακή αγορά, έδωσε μεγάλη σημασία στις εξαγωγές και ανέπτυξε τις δραστηριότητες της σε ολόκληρο τον κόσμο. Αναπτύσσοντας προϊόντα δίδοντας σημασία στην ποιότητα, τη σωστή τιμή και στην εξυπηρέτηση του πελάτη η Remedica καθιερώθηκε στην Κύπρο και στην παγκόσμια αγορά, όπως αναφέρει ο Αιμίλιος Σαββίδης, διευθύνων σύμβουλος.

Ποια είναι τα στοιχεία τα οποία διακρίνουν τη Remedica σήμερα;
Η Remedica σήμερα διακρίνεται για τη σωστή αντιμετώπιση του ανθρώπου είτε αυτός είναι ο ασθενής, ο ιατρός, ο φαρμακοποιός, ο αντιπρόσωπος μας ή το ανθρώπινο δυναμικό μας.

Η επιτυχημένη πορεία της έχει αναγνωριστεί μέσα από τις εφτά φορές βράβευσης της με βραβείο εξαγωγών, με ένα βραβείο ποιότητας, με βραβείο INBusiness στην κατηγορία Βιομηχανία/Μεταποίηση και άλλα που την καθιέρωσαν σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα η εταιρεία είναι εργοδότης προτίμησης στον ιδιωτικό τομέα της Κύπρου και μια από τις λίγες εταιρείες που πολλοί θα ήθελαν να εργάζονταν.

Επίσης έχει δυνατότητα παραγωγής πέραν των 25 εκατομμυρίων δισκίων (χαπιών), πέντε εκατομμυρίων καψουλών και ενός εκατομμυρίου προϊόντων σε άλλες μορφές. Χωρίς αυτή τη δυνατότητα παραγωγής δεν θα ήταν δυνατή η πρόοδος της Remedica. Κι αυτό γιατί στην Κύπρο οι συντελεστές όπως είναι το κόστος παραγωγής, το εργατικό κόστος, ο ηλεκτρισμός και τα μεταφορικά είναι αρκετά ψηλά. Οπόταν αν η παραγωγή μας δεν υπερβαίνει ένα αριθμό προϊόντων την ημέρα κινδυνεύει όχι μόνον η πρόοδος της εταιρεία, αλλά και η επιβίωση της.

Σε ποια φάση βρίσκεστε ως οργανισμός σε μια γενικώς παραδεκτή κρίσιμη οικονομική φάση;
Παρ’ όλη τη διεθνή οικονομική κρίση, η οποία έχει επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και την κυπριακή αγορά, η Remedica είναι από τις λίγες εταιρείες που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Συμβάλλει επίσης στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας προσφέροντας εργασία σε άλλους κλάδους μέσω των νέων επενδύσεων που πραγματοποιεί. Πέρα από την ολοκλήρωση της νέας μονάδας παραγωγής αντικαρκινικών φαρμάκων, πραγματοποιούνται επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ για αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.

Το κομμάτι των εξαγωγών αποτελεί σημαντικό βραχίονα των δραστηριοτήτων σας. Ποια η φιλοσοφία σας σχετικά;
Από την αρχή έχουμε σαν φιλοσοφία μας να παράγουμε φαρμακευτικά προϊόντα βασισμένα στο τρίπτυχο Ποιότητα, Αποτελεσματικότητα, Αξία, ενώ την επιτυχία μας συμπληρώνουν: η σωστή επιλογή ντόπιου συνεργάτη με γνώση της αγοράς, οι πολύ καλές διαπροσωπικές σχέσεις με τους συνεργάτες μας και η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων παράδοσης παραγγελιών.

Οι εξαγωγές για τη Remedica είναι το σημαντικότερο μέρος των δραστηριοτήτων της, καθώς το 95% της παραγωγής εξάγεται σε περισσότερες από 100 χώρες ανά το παγκόσμιο. Τα προϊόντα μας εξάγονται σε Ευρώπη, Μέση και Άπω Ανατολή, Αφρική, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και σε ορισμένες χώρες της Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβική.

Το επόμενο διάστημα πως προδιαγράφεται για τη Remedica;
Παρ’ όλη την οικονομική κρίση αναμένουμε ότι η ανοδική πορεία της Remedica θα συνεχίσει. Θα κυκλοφορήσουμε κάποια νέα προϊόντα των οποίων λήγει η πατέντα και θα αρχίσει η παραγωγή τους στο νέο μας εργοστάσιο. Θα αυξήσουμε επίσης τον αριθμό προϊόντων που πωλούμε σε κάποιες χώρες του εξωτερικού και θα προσπαθήσουμε να επεκταθούμε και σε νέες αγορές.

Εταιρικά και κοινωνικά ευαίσθητοι

Είναι γνωστή η έμφαση που δίνετε σε ζητήματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Σήμερα ποιες είναι οι κυριότερες εκφράσεις αυτής σας της ευαισθησίας;
H Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) της Remedica βασίζεται στους άξονες Περιβάλλον, Ανθρώπινο Δυναμικό, Υγεία και Κοινωνία.

Ίσες ευκαιρίες, κοινωνικές παροχές και ευεξία των εργαζομένων, δωρεές φαρμάκων, βραβεύσεις φοιτητών, εθελοντισμός εργαζομένων (Εθελοντής Remedica), επιχειρηματική ηθική, αιμοδοσία, συμμετοχή στη δράση κατά της κλιματικής αλλαγής, διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων, ανακύκλωση (χαρτιού, μπαταριών, οικιακών αποβλήτων κ.α.) και περιβαλλοντική εκπαίδευση είναι μερικές από τις δράσεις ΕΚΕ της Remedica.

Η ομάδα εθελοντών μας με την ονομασία «Εθελοντής Remedica» λαμβάνει μέρος στο Ραδιομαραθώνιο, πέραν της χρηματικής εισφοράς της εταιρείας. Επιπλέον στηρίζουμε διάφορους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς όπως για παράδειγμα τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Πολλαπλής Σκλήρυνσης του οποίου ήμασταν ο κύριος χορηγός για το 2010 και το 2011.

Remedica Ltd

> Εργοδοτεί στην Κύπρο γύρω στα 480 άτομα με πέραν του 30% να είναι τελειόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
> Διαθέτει στην παγκόσμια αγορά πέραν των 450 προϊόντων με περισσότερες από 1800 άδειες κυκλοφορίας.
> Οι κτιριακές της εγκαταστάσεις αποτελούνται από πέντε ξεχωριστά εργοστάσια και ακόμα άλλα πέντε κτίρια που χρησιμοποιούνται ως αποθήκες και βοηθητικοί χώροι συνολικού εμβαδού 38.000 τ.μ.
> Έχει τη δυνατότητα παραγωγής πέραν των 25 εκατομμυρίων δισκίων (χάπια), πέντε εκατομμυρίων καψουλών και ενός εκατομμυρίου προϊόντων σε άλλες μορφές.

Αναζήτηση