Ζαχαροπλαστεία Wilton: Μια ιστορία ποιότητας

wilton-patisserie

Wilton Patisserie

Βασική τους αρχή αποτελεί το τρίπτυχο ποιότητας, γεύσης και σωστής εξυπηρέτησης των πελατών. Με παρουσία επτά καταστημάτων σε Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο, πέραν των 400 κωδικών προϊόντων και με 110 άτομα ανθρώπινο δυναμικό, τα Ζαχαροπλαστεία Wilton αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ζαχαροπλαστείων στην Κύπρο.

Το 1986 ο Χρίστος Νεοκλέους και η σύζυγος του Σταυρούλα άνοιξαν το πρώτο ζαχαροπλαστείο Wiltonστην οδό Αγίας Ζώνης στη Λεμεσό. Η εργατικότητα και η δημιουργικότητα των ατόμων που εργάζονταν εκεί έφερε την επιτυχία. Η αύξηση των πωλήσεων και της ζήτησης των προϊόντων Wilton από τη Λεμεσιανή αγορά οδήγησε στο άνοιγμα δεύτερου καταστήματος το 1989 στη Λινόπετρα, όπου σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις μεταφέρθηκε και το εργαστήριο. Γρήγορα η εταιρεία αναπτύσσεται και τον Οκτώβριο το 1990 ένα νέο κατάστημα Wilton ανοίγει στην περιοχή Αγίας Φυλάξεως.

Παράλληλα η εταιρεία προβαίνει σε ριζικές αλλαγές στην εμφάνιση όλων των χώρων της και προωθεί ένα νέο τμήμα, αυτό των τηγανητών και αλμυρών σε όλα τα καταστήματα της. Το τμήμα αυτό προσφέρει προϊόντα αλμυρά και τηγανητά, ζεστά, τα οποία ψήνονται μπροστά στον πελάτη.

xristos-neokleous-wiltonΤο 1996 ανοίγει τέταρτο κατάστημα στην οδό Νίκου Παττίχη και τον Νοέμβριο του 2000 το πέμπτο σε σειρά κατάστημα, αλλά το πρώτο εκτός Λεμεσού στη Λεωφόρο Γιαννου Κρανιδιώτη στη Λάρνακα. Τον Σεπτέμβριο του 2003 ακολουθεί το έκτο κατάστημα στην Πάφο στη Λεωφόρο Μεσόγης. Τον Μάιο του 2008 οι ιδιοκτήτες αποφασίζουν να ανοίξουν τα φτερά τους και να βγουν εκτός Κυπριακής αγοράς. Έτσι ανοίγουν το έβδομο κατάστημα, στην καρδιά της Κυπριακής παροικίας στο Λονδίνο στο Southgate. Εκεί οι Κύπριοι του Λονδίνου και όχι μόνο, αγκάλιασαν και υποστήριξαν αμέσως το ζαχαροπλαστείο απολαμβάνοντας καθημερινά τα ποιοτικά γλυκά της Κύπρου. Τέλη του 2010 η εταιρεία δημιουργεί σύγχρονες εγκαταστάσεις στο χώρο της ζαχαροπλαστικής στην Κύπρο σε ιδιόκτητο χώρο 1.500 τ.μ. στη βιομηχανική Αγίου Συλά στον Ύψωνα στη Λεμεσό. Αρχές του 2011 και έχοντας την κατάλληλη υποδομή, η εταιρεία αρχίζει να προσφέρει και υπηρεσία catering finger food, όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος Χρίστος Νεοκλέους.

Το σήμερα που βρίσκει τα Ζαχαροπλαστεία Wilton;
Η ιστορία των Ζαχαροπλαστείων Wilton είναι ιστορία ποιότητας είκοσι πέντε χρόνων γλυκαίνοντας τους καταναλωτές τους με μια πλούσια ποικιλία προϊόντων. Σήμερα η αλυσίδα αποτελείται από έξι σύγχρονα καταστήματα στην Κύπρο εκ των οποίων τα τέσσερα στη Λεμεσό, που είναι και η έδρα της εταιρείας, ένα στη Λάρνακα και ένα στην Πάφο. Επίσης κατάστημα μας υπάρχει και στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Λονδίνο.

Σε ποια στοιχεία στηρίζεται η φιλοσοφία σας;
Με βασική μας αρχή το τρίπτυχο ποιότητας, γεύσης και σωστή εξυπηρέτηση των πελατών μας, με επτά καταστήματα σε Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο και με 110 άτομα ανθρώπινο δυναμικό, τα Ζαχαροπλαστεία είναι μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ζαχαροπλαστείων στην Κύπρο. Υπερβαίνοντας, την ηθική ευθύνη που νιώθουμε και τη νομική μας υποχρέωση για τη διαφύλαξη της υγείας του καταναλωτή, φροντίζουμε να παράγουμε ασφαλή και υγιεινά προϊόντα.

Έτσι οι όροι όπως: HACCP, ISO22000 αγνό, υγιεινό και ποιοτικό δεν αποτελούν για μας στοιχεία στην υπηρεσία του μάρκετινγκ, αλλά θεμελιώδεις έννοιες και πρακτικές της καθημερινότητάς μας.

Τι θεωρείτε ότι σας ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό;
Εκτός από τα βασικά προϊόντα όπως τούρτες και κορμούς τα οποία μπορεί να βρει ο καταναλωτής σε μεγάλη ποικιλία στα καταστήματά μας, ξεχωρίζουμε ουσιαστικά στο τμήμα των αλμυροτηγανητών μας. Παρ’ όλο τον έντονο ανταγωνισμό σε αυτού του είδους τα προϊόντα, το τμήμα παραμένει ένα δυνατό μέρος της δραστηριότητάς μας. Πιστεύω ότι μέσα στο χρόνο έχουμε πρωτοτύπησει και έχουμε διατηρήσει την πρωτοτυπία αυτή. Έχουμε διαφοροποιηθεί με τα προϊόντα μας και φαίνεται ότι είναι ένα τμήμα που παραμένει δυνατό.

Επίσης το παγωτό είναι πολύ καλό μέρος της δουλειάς μας ειδικά το καλοκαίρι, όπως και η ημιπαγωμένη τούρτα, η λεγόμενη parfait ή semifredo. Πρόσθετα αυτή την εποχή έχουμε αρκετά μεγάλη ποικιλία σε διάφορες δροσιστικές κρέμες.

Γενικά ως Κύπριοι αγαπάμε τα παραδοσιακά προϊόντα. Ποια η σχέση παράδοσιακής και σύγχρονης ζαχαροπλαστικής στην γκάμα προϊόντων σας;
Προσπαθούμε να παντρεύουμε προϊόντα γαλλικής ζαχαροπλαστικής και δικής μας παράδοσης με βάσει τις προτιμήσεις του δικού μας πελάτη. Εδώ είναι που χρειάζεται η εμπειρία, η τεχνική αλλά και η δική μας λεπτότητα για να καταλήξουμε στη δημιουργία μιας νέας συνταγής και στο αποτέλεσμα το οποίο χαρακτηρίζει τόσα χρόνια την εταιρεία μας.

Πως τα Wilton βιώνουν τη σημερινή οικονομική κατάσταση;
Παρόλες τις οικονομικές δυσκολίες, που επικρατούν σήμερα στην αγορά μας, εντούτοις ο δικός μας πελάτης παραμένει σταθερός, αλλά προσεκτικός στις αγορές του. Η εταιρεία μας -όπως και όλες οι εταιρείες στην Κύπρο- βιώνει την οικονομική κρίση. Όμως η στήριξη όλων των πελατών μας και η διατήρηση της επαγγελματικότητας και της ομαδικής συνεργασίας των ατόμων που μας στηρίζουν σε κάθε μας βήμα, μας δίνει τη δύναμη να παλέψουμε μέχρι να περάσουν οι δυσκολίες.

Το 2014 η επέκταση

Ένας από τους μελλοντικούς στόχους της εταιρείας Wilton, είναι το άνοιγμα και ενός καταστήματος στην πρωτεύουσα του νησιού μας. «Ευελπιστούμε πως σύντομα οι δύσκολοι καιροί που βιώνουμε θα αποτελούν παρελθόν και μέχρι το 2014 το άνοιγμα του έβδομου καταστήματος μας εντός της κυπριακής αγοράς θα είναι πλέον γεγονός».

Σφραγίδα υπόσχεσης

Βασικές μας αρχές και σφραγίδα υπόσχεσης για το μέλλον:
> Σταθερή ποιότητα
> Ατελείωτη ποικιλία
> Συνεχή παρακολούθηση της εξέλιξης
> Ενδιαφέρον για τη μεγίστη ικανοποίηση του πελάτη
> Φιλική εξυπηρέτηση
> Καθαριότητα

Αναζήτηση