• Αρχική
  • Θέματα "Φ"
  • Business Story
  • Όμιλος Εταιρειών Bella Casa: Ολοκληρωμένες λύσεις για το σπίτι με... όνομα

Όμιλος Εταιρειών Bella Casa: Ολοκληρωμένες λύσεις για το σπίτι με... όνομα

bella-casa

Με γνώμονα την ποιότητα και τις δυνατές μάρκες

Καταστήματα Bella Casa, κέντρο υπνοδωματίου Bella Notte και Κέντρο Επίπλου Έκφρασις: Αυτά είναι τα ονόματα που συνθέτουν τον Όμιλο Εταιρειών Bella Casa σήμερα.

Με γνώμονα την ποιότητα, τις δυνατές μάρκες που αντιπροσωπεύει και τις ολοκληρωμένες λύσεις επίπλωσης και διακόσμησης σπιτιού, ο Όμιλος στην πορεία του έχει καταφέρει να κτίσει ένα δυνατό όνομα στην αγορά, το οποίο και σκοπεύει να διατηρήσει ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες εποχές.

Η εταιρεία ξεκίνησε το 1978 σαν εταιρεία κατασκευής επίπλων με ιδρυτες τους Ανδρέα Συλικιώτη και Γιώργο Θαλασσινό. Η παραγωγή της εταιρείας - που τότε ονομαζόταν Επιπλώσεις 2000- περιελάμβανε από σαλόνι, τραπεζαρία, υπνοδωμάτιο με όλα τα στάδια της παραγωγής να υλοποιούνται εντός του εργοστασίου.

Μετά το 1990, η εταιρεία ξεκίνησε κάποιες εισαγωγές. Περί τα τέλη του 1999 μετονομάστηκε. Με τη μετονομασία σε Bella Casa ένα 80% των διατιθέμενων προϊόντων είναι εισαγωγής, με ένα ποσοστό να είναι κυπριακά κυρίως για πιο γρήγορες παραδόσεις, αλλά και για κάποιους πελάτες που ίσως θέλουν κάποιες αλλαγές στα προϊόντα λόγω των ιδιαιτεροτήτων των χώρων τους.

andreas-thalassinos-bella-casaΣτην πορεία η εταιρεία επεκτάθηκε. Άνοιξε καταστήματα σε Λευκωσία, Λάρνακα και Πάφο και δημιούργησε τον εξειδικευμένο χώρο ολοκληρωμένων λύσεων υπνοδωματίου, Bella Notte προσφέροντας από στρώματα, κουρτίνες, πολυθρόνες μέχρι και πίνακες κτλ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εξειδικευμένο κέντρο υπνοδωματίου στην Ευρώπη, όπως αναφέρει ο Ανδρέας Θαλασσινός, marketing manager του Ομίλου Ακολούθως ο Όμιλος προχώρησε στο άνοιγμα της εταιρείας επίπλων χαμηλού κόστους, Έκφρασις, η οποία λειτουργούσε με τέσσερα καταστήματα, δύο στη Λεμεσό, ένα στη Λευκωσία και ένα στη Λάρνακα.

Λίγο αργότερα ήρθε η αντιπροσωπεία της Veneta Cucine που αποτελεί μια από τις πιο δυνατές εταιρείες κατασκευής κουζίνων στην Ιταλία, αντιπροσωπεία η οποία δυνάμωσε ακόμη περισσότερο το όνομα του Ομίλου, όπως σημειώνει ο κ. Θαλασσινός.

Το σήμερα που βρίσκει την εταιρεία σε μια κρίσιμη οικονομική συγκυρία ευρύτερα;
Σήμερα έχουμε ένα κατάστημα σαν Bella Casa στη Λεμεσό, ένα στη Λευκωσία, ένα στην Πάφο και διατηρούμε δύο καταστήματα Έκφρασις στη Λεμεσό.

Τώρα όπως όλοι προσπαθούμε να είναι πιο μετρημένα τα έξοδα και οι κινήσεις που κάνουμε σίγουρα οι οποίες είναι πιο μετρημένες. Το πιο σημαντικό για μας είναι τα μαζευτούν τα έξοδα και να κρατηθούμε μέχρις ότου ξεπεραστεί η κρίση.

Προβήκατε σε κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις για να προσελκύσετε το καταναλωτικό κοινό ειδικά τώρα;
Για τα καταστήματα Έκφρασις προσπαθήσαμε να βρούμε εταιρείες που προσφέρουν ακόμη οικονομικότερες λύσεις από τις ήδη προσφερόμενες.

Επίσης με το Bella Casa όπου μιλάμε για καθαρά Ιταλικό έπιπλο, εκείνο που προσπαθούμε να κάνουμε είναι η ένταξη στην γκάμα μας και ελληνικού επίπλου. Το ελληνικό έπιπλο είναι και ποιοτικό απλά σε σύγκριση με το ιταλικό προσφέρει γρηγορότερη παράδοση και καλύτερη τιμή πάντα σε σχέση με την προσφερόμενη ποιότητα.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος σας και ποια η μεγαλύτερη πρόκληση;
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του κλάδου είναι κυρίως η προσέλευση κόσμου και η απόφαση του για αγορά. Η επίπλωση είναι ο κλάδος που έχει επηρεαστεί περισσότερο μετά τον κατασκευαστικό.

Μεγαλύτερη πρόκληση αποτελεί για μας το να καταφέρουμε να διατηρήσουμε και την ποιότητα και τις τιμές μας, να παραμείνουμε στις καλύτερες εταιρείες επίπλου και να διατηρήσουμε το όνομα που καταφέραμε να κτίσουμε την αγορά.

Τα στοιχεία που κάνουν την Bella Casa να ξεχωρίζει

Ποια είναι τα στοιχεία, τα οποία θεωρείτε ότι σας ξεχωρίζουν στον κλάδο σας;
Το ένα είναι σίγουρα η ποιότητα, πράγμα που διασφαλίζουμε διαθέτοντας προϊόντα που κατασκευάζονται και προέρχονται από τις χώρες εισαγωγής μας. Για παράδειγμα όταν μιλάμε για εισαγωγή επίπλου από Ιταλία ή Ελλάδα αναφερόμαστε σε είδη τα οποία πράγματι κατασκευάζονται και προέρχονται από αυτές τις χώρες.

Το άλλο είναι το θέμα της ολοκληρωμένης λύσης που προσφέρουμε ως εταιρεία. Εκτός από τη μεγάλη ποικιλία που έχουμε -λόγω της έκτασης του χώρου μας- προσφέρουμε από κουζίνα, ερμάρι, πόρτα, έπιπλο εσωτερικού χώρου, σαλόνι, τραπεζαρία, wallpapers τοίχου κ.α.

Το άλλο στοιχείο, το οποίο θεωρούμε ότι μας ξεχωρίζει είναι οι αντιπροσωπείες μας. Πρόκειται για εταιρείες δυνατές που μπορούν να προσφέρουν και ποικιλία και ποιότητα προϊόντων. Η δυναμική τους τις βοηθά να μην προβαίνουν σε περικοπές που μπορούν πλήξουν την ποιότητά τους. Κάποιες από αυτές είναι οι: Veneta Cucine, Pianca, Nicoletti Home, Dall’ Agnese, incanto DIVANI, Conlempo και Αlexopoulos & co.

Ακόμη ένα πλεονέκτημα που έχουμε ως εταιρεία είναι ότι έχουμε τους διακοσμητές μας, οι οποίοι μπορούν να επισκεφτούν το χώρο του πελάτη να τον δουν μαζί και να κάνουν κάποιες εισηγήσεις για το πως αυτός ο χώρος θα φαίνεται και θα λειτουργεί καλύτερα.

Ποιο είναι το περιβάλλον του τομέα της επίπλωσης σήμερα;
Ο τομέας της επίπλωσης άλλαξε πάρα πολύ. Πλέον ο κόσμος δεν θέλει ένα σαλόνι απλά για να κάθεται ή ένα τραπέζι απλά για να γευματίζει. Πλέον είναι μια ολόκληρη επιστήμη το πως θα το επιλέξει, που θα το τοποθετήσει, τι χρώματα θα διαλέξει κτλ.

Έρχονται νέα τμήματα

Τώρα ετοιμάζουμε εξειδικευμένο τμήμα με φωτιστικά, τμήμα αξεσουάρ σπιτιού και τμήμα με πατώματα. Ήδη βρισκόμαστε σε επαφές με κάποιες εταιρείες σχετικά και θεωρούμε ότι σύντομα θα είμαστε έτοιμοι.

Οι εταιρείες: Bella Casa, Bella Notte και Έκφρασις
Τα brands: Veneta Cucine, Pianca, Nicoletti Home, Dall’ Agnese, incanto DIVANI, Conlempo, Αlexopoulos & co κ.α
Οι εγκαταστάσεις: 6.000+ τμ. Καταστήματα Bella Casa, 2.000 τ.μ. καταστήματα Εκφρασις, 6.600 τ.μ. αποθηκών
Το προσωπικό: Περίπου 30 άτομα

Αναζήτηση