Ο Δήμος Λεμεσού τίμησε το Νίκο Ζαμπόγλου

948_01Εκατοντάδες φίλοι και εκτιμητές του έργου και της προσφοράς του Καθηγητή Νίκου Ζαμπόγλου κατέκλυσαν το Δημαρχείο Λεμεσού συμμετέχοντας στην τιμητική εκδήλωση του Δήμο Λεμεσού.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αντρέας Χρίστου αναφέρθηκε αρχικά στα μαθητικά χρόνια του τιμώμενου με τον οποίο υπήρξαν και συμμαθητές στην Στ2 του Λανιτείου Γυμνασίου και στη συνέχεια μίλησε για την πορεία που ακολούθησε Δρ. Ζαμπόγλου στο εξωτερικό για να καταξιωθεί στη Γερμανία ως ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες-γιατρούς ιδιαίτερα στο τομέα της Ογκολογίας.

«Όχι μόνο χαιρόμαστε αλλά είμαστε περήφανοι για όλα όσα ο δικός μας Νίκος κατάφερε σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον όπως είναι η Γερμανία» ανέφερε ο Αντρέας Χρίστου επισημαίνοντας ότι «είμαστε περήφανοι που η πόλη μας γέννησε και ανάγιωσε ένα διακεκριμένο επιστήμονα αλλά και γιατί ο Νίκος παρέμεινε και παραμένει αυτός που ξέραμε, παρά τους επάξιους τίτλους και τις δάφνες».

Στην εκδήλωση μίλησε για τη ζωή και το έργο του τιμώμενου ο επίσης Λεμεσιανός Καθηγητής Ιατρικής Χρίστος Κολώτας ο οποίος διαπρέπει στην Ελβετία.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση
Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media