Δρ Νίκος Λυγερός: ο Έλληνας με τον πιο υψηλό δείκτη νοημοσύνης

Μια ιδιοφυία αποδεικνύει πως οι τύποι δεν κάνουν τον άνθρωπο

Ήταν τόσο εύκολο να ζητήσεις συνέντευξη με τον Δρα Νίκο Λυγερό και έγινε τόσο σύντομα που δεν κατάλαβα πότε, αφού οι επισκέψεις του στην Κύπρο είναι τακτικές κι όπως μου ανέφερε η συνεργάτης του, ανταποκρίνεται όπου και όποτε τον καλούν.

Με υποδέχτηκε ξυπόλητος σε ένα φιλικό σπίτι, φανερώνοντας αμέσως το πόσο «γειωμένος» είναι με την εικόνα του και πως οι τύποι δεν κάνουν τον άνθρωπο.

Το βιογραφικό του ατελείωτο. Αναφέρει ότι είναι ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford-Binet) και ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Δεν θα μπορούσαμε να μην ζητήσουμε την άποψή του σε ότι αφορά στους χειρισμούς της κυπριακής κυβέρνησης στην οικονομία και το Κυπριακό. Ο Νίκος Λυγερός επενδύει στην κυπριακή ΑΟΖ καθώς πιστεύει ότι «η αξιοποίηση της είναι το μόνο εργαλείο που έχει την δυνατότητα να αναστρέψει οικονομικά την κατάσταση και μπορεί να λειτουργήσει ως ο κυρίαρχος μοχλός πίεσης για την απελευθέρωση της Κύπρου».

Ερωτηθείς σχετικά, κρίνει μεν ως σωστούς τους χειρισμούς που γίνονται γιατί επικεντρώνονται στο θέμα της ΑΟΖ, επικρίνει δε όταν χρονοτριβούμε άσκοπα και επισήμως δηλώνουμε ότι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε ταυτόχρονα όλα τα οικόπεδα. Ο ίδιος απορρίπτει τις πολιτικές λιτότητας και απολύσεων που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και σε καμιά περίπτωση δεν οδηγούν στην ανάπτυξη.

Επίσης, μας μιλάει για τον ζεόλιθο και τις ευεργετικές του ιδιότητες στην γεωργία και σε μια σειρά άλλους τομείς. Τέλος, στην άκρως ενδιαφέρουσα συνομιλία που είχαμε μαζί του, δεν παραλείπει να εστιάσει στον άνθρωπο και μέσα από μια κατανοητή ανάλυση να εξηγήσει πως βρίσκει την εσωτερική του γαλήνη.

Σύντομο Βιογραφικό

Το βιογραφικό του Νίκου Λυγερού που περιλαμβάνει την ακαδημαϊκή του κατάρτιση, τις ειδικότητες και το συγγραφικό και άλλο του έργο, αριθμεί αρκετές σελίδες.

Εν συντομία όμως αναφέρουμε ότι έχει ιδρύσει την οργάνωση The Pi Society στην οποία για να εγγραφεί κάποιος πρέπει να έχει IQ 176 και πάνω.

Έχει δεκάδες ιδιότητες: είναι μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ, τη στρατηγική και τη γεωπολιτική.

Ειδικός σύμβουλος:
Σχολή Εθνικής Άμυνας Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας
Αστυνομική Ακαδημία
Σχολή Εθνικής Ασφάλειας
Σχολή Στρατολογικού.

Διδάσκει:
Σκηνοθεσία Στρατηγική και Φιλοσοφία του Θεάτρου στο Θέατρο Ανδρέας Βουτσινάς.

Ίδρυσε το Ίδρυμα Αλτρουισμός στην Κύπρο, που προωθεί τις μαζικές προσφυγές κατά της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ήταν ο άνθρωπος που διάβασε το σχέδιο Ανάν των 10.000 σελίδων, συνέταξε μια έκθεση μονοψήφιων σελίδων καταγράφοντας τις αντιφάσεις που περιείχε και την οποία παρέδωσε στον πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο απ’ όπου φαινόταν ότι θα ερχόταν η απόρριψή του.
Αναζήτηση