• Αρχική
  • Θέματα "Φ"
  • Ύπαιθρος
  • Περιπατητικό Φεστιβάλ 2018 διοργανώνει ο ΚΟΤ σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών

Περιπατητικό Φεστιβάλ 2018 διοργανώνει ο ΚΟΤ σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΤ, κατά τη διάρκεια της Άνοιξης (Μάρτιος – Μάιος) οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του εκτενούς δικτύου μονοπατιών της φύσης που προσφέρει η πατρίδα μας.

Οι περιπατητές θα συνοδεύονται από αδειούχους ξεναγούς, ενώ και λειτουργοί από το Τμήμα Δασών θα βοηθήσουν για να στεφθεί το φεστιβάλ και φέτος με επιτυχία.

Ο περιπατητικός τουρισμός, σημειώνεται, αποτελεί σημαντική εναλλακτική μορφή τουρισμού ή και μορφή τουρισμού που συμπληρώνει τη συνολική τουριστική εμπειρία, ενώ είναι άμεσα συνδεδεμένος με άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο τουρισμός υπαίθρου και ο αγροτουρισμός καθώς και ο τουρισμός φύσης γενικότερα. Η ανάπτυξη του συγκεκριμένου τμήματος της αγοράς συνάδει με τους στρατηγικούς στόχους του Οργανισμού για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι περιπατητές επιλέγουν να περπατούν εκτός περιόδου αιχμής, συνήθως την Άνοιξη και το Φθινόπωρο.

Το κοινό, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα πρέπει να γνωρίζει ότι για τη μεταφορά στα σημεία εκκίνησης των περιπάτων, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα λεωφορεία που θα δρομολογήσει ο ΚΟΤ από διάφορες πόλεις (Η προκράτηση είναι απαραίτητη και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, ενώ οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δώδεκα ετών).

Ο ΚΟΤ ενημερώνει επίσης το κοινό ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε χρέωση για τη συμμετοχή στα περπατήματα ή για τη μεταφορά με λεωφορείο προς και από τους χώρους εκκίνησής τους.

Όλες οι σχετικές πληροφορίες βρίσκονται στο ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο διατίθεται από τα κατά τόπους Γραφεία Πληροφοριών του ΚΟΤ, ενώ είναι επίσης αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.visitcyprus.com – Eκδηλώσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media