• Αρχική
  • Θέματα "Φ"
  • Ύπαιθρος
  • Άρχισε και συνεχίζεται στον Αγρό πρόγραμμα στα πλαίσια του ERASMUS+

Forum Athletic Dept

Άρχισε και συνεχίζεται στον Αγρό πρόγραμμα στα πλαίσια του ERASMUS+

Πενήντα και πλέον νέοι από εννέα χώρες λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα με τίτλο «Προωθώντας την Διαφορετικότητα» το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί την 1η Απριλίου 2018 στον Αγρό με διοργανωτή την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Youth Dynamics» και υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για τη νεολαία και την εκπαίδευση ERASMUS+.

Ανακοίνωση από την ΜΚΟ, «Youth Dynamics», αναφέρει ότι «οι συμμετέχοντες που είναι νέοι ηλικίας 18-30 ετών, συζητούν, αναλύουν, προβληματίζονται, εισηγούνται και ανταλλάζουν ιδέες και απόψεις σχετικά με μια καλύτερη Ευρώπη χωρίς σύνορα, διακρίσεις και ανισότητες».

Επίσης, «μοιράζονται βιώματα και εμπειρίες σχετικά με τις ευκαιρίες για κινητικότητα και ελεύθερη διακίνηση στις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στη διάρκεια της ανταλλαγής, οι νέοι σχολιάζουν τα οφέλη αλλά και τους κινδύνους από το άνοιγμα των συνόρων ενώ παραθέτουν εισηγήσεις για μια ενιαία ευρωπαϊκή στρατηγική στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών».

Το πρόγραμμα «Προωθώντας την Διαφορετικότητα» θεωρείται ως ευκαιρία για τους νέους να έρθουν σε επαφή με την πλούσια πολιτιστική πολυμορφία της Ευρώπης και ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να ερευνήσουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να χτίσουν γέφυρες ανταλλαγής και κατανόησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media