• Αρχική
  • Θέματα "Φ"
  • Ύπαιθρος
  • Στον Αγρό το μεγαλύτερο πολυεθνικό σεμινάριο ERASMUS+ που διοργανώθηκε πότε στην Κύπρο

Forum Athletic Dept

Στον Αγρό το μεγαλύτερο πολυεθνικό σεμινάριο ERASMUS+ που διοργανώθηκε πότε στην Κύπρο

Με στόχο της προώθηση της Ειρηνικής συμβίωσης των λαών, η άτυπη ομάδα νέων «Youth Dynamics» θα φιλοξενήσει στον Αγρό, μεταξύ 12-19 Μαΐου 2018, ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+.

Το πρόγραμμα έχει ως τίτλο “Educate Youth to Bridge Conflicts and Build Peace” (Εκπαιδεύοντας την Νεολαία για Γεφύρωμα Κρίσεων και Οικοδόμηση Ειρήνης ) και σε αυτό θα λάβουν μέρος συνολικά 36 νέοι από 18 Ευρωπαϊκές και γειτονικές χώρες.

Ο μεγάλος αριθμός εταίρων (18 χώρες) του σχεδίου το καθιστά ίσως το πιο πολυεθνικό σεμινάριο ERASMUS+ που διοργανώθηκε πότε στην Κύπρο. Πιο συγκεκριμένα θα συμμετέχουν εκπαιδευτές και εμψυχωτές νέων (youth workers), ακαδημαϊκοί και λειτουργοί νεολαίας από Ιταλία, Ελλάδα, Ισραήλ, Αζερπαιζάν, Αρμενία, Ρουμανία, Ισπανία, Αίγυπτο, Γεωργία, Ουκρανία, Λετονία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Τσεχία, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βοσνία και Ερζεγοβίνη και Κύπρο. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα γίνουν διάφορα εργαστήρια, διαλέξεις, συζητήσεις και παρουσιάσεις με στόχο την ενδυνάμωση της συμμετοχής των νέων στα κοινά, την αντιμετώπιση συγκρούσεων και την προώθηση ειρηνευτικών δράσεων.

Το πρόγραμμα θα φιλοξενηθεί στην Κύπρο, μια χώρα η οποία έχει βασανιστεί ιδιαίτερα από τις δικοινοτικές διαταραχές, πολέμους και εχθροπραξίες. Μέσα από διάφορα εκπαιδευτικά εργαλεία οι νέοι θα αναπτύξουν ποικίλες γνώσεις και δεξιότητες, θα ενθαρρυνθεί το πνεύμα δημιουργικότητας τους ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται καταστάσεις κρίσεων και να αναλαμβάνουν ειρηνευτικές πρωτοβουλίες.

Επιμέρους στόχοι του προγράμματος είναι ο Διαπολιτιστικός Διάλογος μεταξύ των νέων, η ανάπτυξη της ανεκτικότητας, η αποδοχή της διαφορετικότητας η προαγωγή της πολυπολιτισμικής πολυμορφίας, η ενίσχυση της διαπολιτισμικής συνεργασίας και η εδραίωση της Ειρήνης.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι καταρτισμένοι εκπαιδευτές και οι καλεσμένοι ομιλητές με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους θα αναλύσουν το θέμα της Διαχείρισης Κρίσεων και Ειρηνικών Πρωτοβουλιών από όλες τις πτυχές ενώ συζητήσουν με τους συμμετέχοντες για καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στη κάθε χώρα εταίρο του σεμιναρίου.

Επιπρόσθετα οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν το Σπίτι της Συνεργασίας στην Πράσινή Γραμμή και το Σπίτι της Ευρώπης στην Λευκωσία όπου ενημερωθούν για την δομή, τους θεσμούς, τις αρμοδιότητες και τις δράσεις τόσο του Ευρωκοινοβουλίου όσο και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για προώθηση της ειρήνης και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού μεταξύ των λαών. Παράλληλα μέσα από εκπαιδευτικές εκδρομές οι ξένοι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας, πολιτιστικά μνημεία και ιστορικούς θησαυρούς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media