• Αρχική
  • Θέματα "Φ"
  • Ύπαιθρος
  • Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Σωτήρα Λεμεσού, δεύτερη πυρκαγιά στον Άγιο Σιλά

Forum Athletic Dept

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Σωτήρα Λεμεσού, δεύτερη πυρκαγιά στον Άγιο Σιλά

Σε κινητοποίηση βρίσκεται από το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεμεσού, καθώς μετά τις πυρκαγιές σε Βουνί και Σωτήρα, κλήθηκε για την κατάσβεση φωτιάς που εκδηλώθηκε σε δυο μέτωπα, στον Άγιο Σίλα.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, η φωτιά στην Σωτήρα Λεμεσού βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο και δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν το έργο για πλήρη κατάσβεση της. Συνολικά εργάστηκαν 12 πυροσβεστικά οχήματα, έξι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δυο των Βρετανικών Βάσεων, δυο του Ταμείου Θήρας, ένα του Τμήματος Δασών καθώς και ένα του κοινοτικού συμβουλίου Σωτήρας.

Από αέρος συνέδραμαν στις προσπάθειες πυρόσβεσης, τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων και το αεροσκάφος του Τμήματος Δασών.

Η φωτιά έκαψε επτά εκτάρια άγριας βλάστησης, πεύκων και χαρουπόδεντρων

Γύρω στις 16:17, πρόσθεσε, πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν στην περιοχή Αγίου Σίλα, για κατάσβεση φωτιάς σε δυο μέτωπα, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να καεί έκταση οκτώ συνολικά δεκαριών, ενώ επηρεάστηκε και εξοπλισμός εργοστασίου.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί, οι Πυροσβεστικές δυνάμεις στη Λεμεσό, είχαν κληθεί για την κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε στο Βουνί, όταν πολίτης στάθμευσε το όχημα του κοντά σε ξηρά χόρτα. Από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το όχημα, ενώ κάηκαν τέσσερα δεκάρια ξηρών χόρτων.

Με αφορμή τις σημερινές πυρκαγιές στην Επαρχία Λεμεσού, η Πυροσβεστική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο Τύπου, όπου αναφέρεται ότι “”επαληθεύονται οι ανησυχίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο”.

Ως εκ τούτου, απευθύνει έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγει οποιεσδήποτε δραστηριότητες οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιές όπως, απόρριψη αποτσίγαρων, καψαλίσματα, καύση σκυβάλων, παρασκευή φαγητού εκτός εκδρομικών χώρων, χρήση εργαλείων τα οποία παράγουν σπινθηρισμούς και στάθμευση οχημάτων πάνω σε ξηρά χόρτα.

Επιπρόσθετα, καλεί το κοινό να αποφεύγει γενικά οποιασδήποτε δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά στην ύπαιθρο και να ενημερώνει έγκαιρα και να δίνει πληροφορίες στον πλησιέστερο Αστυνομικό ή Πυροσβεστικό Σταθμό όταν εντοπίζει πυρκαγιά ή όταν εντοπίζει ύποπτες κινήσεις.

Για οποιεσδήποτε άλλες οδηγίες αυτοπροστασίας από πυρκαγιές το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της Πυροσβεστική Υπηρεσίας www. fs.gov.cy.

Πηγή: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media