• Αρχική
  • Θέματα "Φ"
  • Ύπαιθρος
  • Περιφερειακή σύσκεψη Υπουργών Εσωτερικών και Γεωργίας στα Κρασοχώρια

Περιφερειακή σύσκεψη Υπουργών Εσωτερικών και Γεωργίας στα Κρασοχώρια

Οι Υπουργοί Εσωτερικών και Γεωργίας, Κωνσταντίνος Πετρίδης και Κώστας Καδής παρακάθισαν σε περιφερειακή σύσκεψη κοινοτήτων της επαρχίας Λεμεσού στο Όμοδος, με στόχο την εξέταση αιτημάτων και την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κάθε κοινότητα.

Οι δύο Υπουργοί, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, πραγματοποίησαν χωριστές συναντήσεις με τους κοινοτάρχες των κρασοχωρίων: Άγιος Αμβρόσιος, Άρσος, Βάσα Κοιλανίου, Βουνί, Γεροβάσα-Τρόζενα, Δορά, Κισσούσα, Λόφου, Μαλλιά, Πάνω Κυβίδες, Ποταμιού, Σούνι- Ζανατζιά και Όμοδος μαζί με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς, συναρμόδιους λειτουργούς πολλών κυβερνητικών τμημάτων και υπηρεσιών.

Στις συναντήσεις, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, αιτήματα και προτάσεις των Κοινοτήτων για βελτιώσεις σε οδικά δίκτυα, αναπτυξιακά έργα, δημιουργία χώρων πολιτιστικής και κοινωνικής δραστηριότητας και άλλα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των κατοίκων με στόχο έναν ορθό αναπτυξιακό σχεδιασμό για υποδομές, ο οποίος να συνάδει με την προοπτική της εναλλακτικής μορφής τουρισμού.

Το πρόβλημα των ζημιών στις αμπελοκαλλιέργειες λόγω περονόσπορου, ήταν ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση. Ο Υπουργός Γεωργίας, διαβεβαίωσε τους κοινοτάρχες ότι εντός της εβδομάδας, εκπρόσωποι του Τμήματος Γεωργίας και του ΟΓΑ θα βρεθούν στην περιοχή για εκτίμηση της ζημιάς και, όπου πληρούνται τα προβλεπόμενα κριτήρια, θα δοθούν οι αντίστοιχες αποζημιώσεις.

Οι περιφερειακές συσκέψεις θα συνεχιστούν με γνώμονα την ανάπτυξη και την επίλυση των προβλημάτων των κοινοτήτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media