Skip to main content
Εξαναγκάζεται να αναστείλει τη λειτουργία της η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή

Εξαναγκάζεται να αναστείλει τη λειτουργία της η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή


Η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή στο χωριό Πλατανίστεια της Λεμεσού εξαναγκάζεται να αναστείλει τη λειτουργία της και όλες τις δραστηριότητές της παγκύπρια, ύστερα από ενέργεια του οικείου κοινοτάρχη να κλείσει τον δρόμο που οδηγεί στη σχολή.

Ανακοίνωση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής Χαρακτικής Χαμπή αναφέρει ότι «τις τελευταίες μέρες συνεργείο της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού ασχολείται με την κατασκευή περιτοιχίσματος για να τοποθετήσει κάγκελο ο κοινοτάρχης, για ιδιωτική χρήση».

Προσθέτει ότι «προηγήθηκαν απίστευτου κάλλους αισχρότητες εναντίον της Σχολής και του Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή από τον ίδιο κοινοτάρχη».

Όπως αναφέρει το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής Χαρακτικής Χαμπή, «σε έκθεση της η Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαιώνει πλήρως τη σχολή με αναφορικά με την παράλειψη της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού να συμβάλει εποικοδομητικά στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος λειτουργίας της Σχολής – Μουσείου στο χωριό Πλατανίστεια.

Η Επίτροπος, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το ΔΣ της Σχολής Χαρακτικής Χαμπή «καταλογίζει σοβαρότατες ευθύνες στην Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού και την κοινοτική αρχή Πλατανίστειας και συγκεκριμένα επισημαίνει «συμπεριφορές και πρακτικές που απαξίωναν το σεβασμό στη τέχνη και τον πολιτισμό, την προσφορά της Σχολής- Μουσείου και τη σημασία των δραστηριοτήτων τους».

Τέλος, σύμφωνα πάντα, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολή Χαρακτικής Χαμπή, «η Επίτροπος Διοικήσεως αναφέρεται στην παρέμβαση της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στο Υπουργείο Εσωτερικών, την οποία θεωρεί ότι ‘υπό τις περιστάσεις ήταν εξαιρετικής σημασίας’.

Σημειώνοντας ότι «δυστυχώς την Έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως η Επαρχιακή Διοίκηση και ο κοινοτάρχης φαίνεται να την αγνοούν η Σχολή Χαρακτικής αναφέρει ότι «είναι αδύνατο να λειτουργήσει, εκφράζει τη λύπη της που είναι αναγκασμένη να ακυρώσει προγραμματισμένα εργαστήρια παροχής δωρεάν μαθημάτων το καλοκαίρι ενώ μέχρι να ανοίξει η διάβαση, θα επικεντρωθεί σε ερευνητικό έργο».

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση