• Αρχική
  • Θέματα "Φ"
  • Ύπαιθρος
  • Πυρκαγιά στις περιοχές των κοινοτήτων Άγιος Θεράπων και Λόφου στην επαρχία Λεμεσού
Πυρκαγιά στις περιοχές των κοινοτήτων Άγιος Θεράπων και Λόγου

Πυρκαγιά στις περιοχές των κοινοτήτων Άγιος Θεράπων και Λόφου στην επαρχία Λεμεσού

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της νύκτας σε δύσβατη περιοχή των δύο κοινοτήτων Αγιος Θεράπων και Λόφου και η Αστυνομία καλεί το κοινό που διακινείται στην περιοχή να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11.30 χθες το βράδυ και συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της σήμερα Κυριακή 4 Νοεμβρίου. Η πυρκαγιά παραμένει ανεξέλεγκτη, ενώ το έργο κατάσβεσης της δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Οι δρόμοι Άλασσας – Αγίου Θεράπων και Πλατρών – Λόφου είναι κλειστοί για τους διερχόμενους οδηγούς, λόγω της πυρκαγιάς και των προσπαθειών που καταβάλλονται για ασφαλή κατάσβεση της.

Καλείται το κοινό, να αποφεύγει τις διακινήσεις προς τις πιο πάνω περιοχές, ιδιαίτερα οι κυνηγοί που θα εξορμήσουν στα ορεινά για τη σημερινή έναρξη της κυνηγετικής περιόδου.

11:15 Σε δύσβατη περιοχή επικεντρώνεται το έργο πυρόσβεσης στην Επαρχία Λεμεσού

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην περιοχή των κοινοτήτων Άγιος Θεράπων και Λόφου και σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το έργο της πυρόσβεσης επικεντρώνεται σε πολύ δύσβατη και απροσπέλαστη περιοχή.

Όπως αναφέρει τελευταία ενημέρωση από το Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, "παραμένει ένα μέτωπο το οποίο είναι σε ποταμό και σε πολύ δύσβατη και απροσπέλαστη περιοχή".

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, την ώρα που το έργο πυρόσβεσης δυσχεραίνουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

13:35 Βελτιωμένη η κατάσταση της φωτιάς στη Λόφου και 2η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού

Η κατάσταση στην πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού μεταξύ των χωριών Λόφου και Αγίου Θεράποντα είναι αισθητά βελτιωμένη, αναφέρει τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η κατάσβεση της πυρκαγιάς συνεχίζεται από επίγειες αλλά κυρίως από εναέριες δυνάμεις λόγω της δυσβατότητας, ενώ σημειώνεται πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αναζωπυρώσεων λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Έξαλλου, η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στους κατοίκους που διακινούνται στις περιοχές των δύο κοινοτήτων, ενώ προτρέπεται το ευρύτερο κοινό να αποφεύγει τις διακινήσεις προς τις πιο πάνω περιοχές.

Ο δε δρόμος Άλασσας – Αγίου Θεράπων είναι κλειστός για τους διερχόμενους οδηγούς για λόγους ασφάλειας.

Εν τω μεταξύ, δεύτερη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού (Παρεκκλησιά), έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τον Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 10:30, μεταξύ Παρεκκλησιάς και Κελλακίου.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο γύρω στις 13:00, αφού έκαψε περίπου ένα εκτάριο δάσους τραχείας πεύκης.

Για την κατάσβεσή της εργάζονται 70 άνδρες του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 12 πυροσβεστικά οχήματα καθώς και ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο του Τμήματος Δασών.

Στην περιοχή κατευθύνθηκαν και τρεις γεωργικοί ελκυστήρες, ενώ στο έργο πυρόσβεσης συνδράμουν εθελοντές.

Τα αίτια πρόκλησης της φωτιάς διερευνώνται από την Αστυνομία.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Αναζήτηση στη "Φ"


| |

Ακολουθήστε τη "Φ" στα social media