'Ελπίδα' το όνομα του τραυματισμένου αγρινού

'Ελπίδα' το όνομα του τραυματισμένου αγρινού

Έχει βελτιωθεί σημαντικά η υγεία ενός νεογέννητου αγρινού, το οποίο είχε βρεθεί τραυματισμένο σε περιοχή του Δάσους Πάφου κοντά στα όρια της κοινότητας Πωμού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Θήρας, στην οποία σημειώνεται επίσης ότι στο νεαρό αγρινό δόθηκε το συμβολικό όνομα Ελπίδα.

«Η αισιόδοξη είδηση των τελευταίων ημερών έρχεται από τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περίθαλψης και αποκατάστασης της Άγριας Πανίδας, της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, όπου περιθάλπεται και αναρρώνει ένα νεογέννητο αγρινό που βρέθηκε τραυματισμένο στις 20 Μαρτίου 2020 σε περιοχή του Δάσους Πάφου κοντά στα όρια της κοινότητας Πωμού», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Υπηρεσίας Θήρας.

Το αγρινό, προστίθεται, ηλικίας μερικών ημερών, μεταφέρθηκε αυθημερόν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, αφού έφερε σοβαρό τραύμα στο μηρό, έτυχε ιατρικής φροντίδας από μέλη των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και σήμερα δείχνει σημαντική βελτίωση στην υγεία του.

«Το νεαρό αγρινό θα σιτίζεται με γάλα προβάτου μέχρι τον απογαλακτισμό του, του χορηγείται η ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή και τυγχάνει κάθε δυνατής φροντίδας από το προσωπικό του Κέντρου», συμπληρώνεται.

Σημειώνεται ότι η υγεία του νεαρού αγρινού έχει βελτιωθεί σημαντικά και η κατάσταση του αξιολογείται καθημερινά με σκοπό τη μελλοντική επανένταξη του στο φυσικό περιβάλλον.

Αν και η Υπηρεσία μας δεν συνηθίζει να δίδει ονόματα στα ζώα που περιθάλπονται στο κέντρο, αφού αυτό δεν ενδείκνυται για πολλούς λόγους που δεν είναι επί του παρόντος να επεξηγηθούν, εντούτοις λόγω των ημερών που διανύουμε, στο νεαρό αγρινό δόθηκε το συμβολικό όνομα Ελπίδα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση