Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών το Σαββατοκύριακο

Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών το Σαββατοκύριακο

Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» είναι ο κίνδυνος έκρηξης δασικών πυρκαγιών το προσεχές Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, το οποίο και απευθύνει θερμή έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.

Σε ανακοίνωση του Τμήματος αναφέρεται ότι το Σαββατοκύριακο 16 – 17 Μαΐου, ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, θα είναι σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού»

«Εκτός από τον αυξημένο κίνδυνο έναρξης και επέκτασης πυρκαγιών λόγω του καύσωνα και της έντονης βλάστησης που παρατηρείται σε κάθε σημείο του νησιού ως αποτέλεσμα της ευλογημένης πολυομβρίας, οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες έχουν να αντιμετωπίσουν και τα προβλήματα που δημιουργούνται σε θέματα προγραμματισμού και οργάνωσης, λόγω της πανδημίας του COVID-19», προστίθεται.

Γι’ αυτό, το Τμήμα Δασών, απευθύνει «θερμή έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις καθημερινές του δραστηριότητες στο ύπαιθρο αλλά και στις επισκέψεις του σε δασικές περιοχές, ώστε να μη γίνουμε πρόξενοι πυρκαγιάς από αλόγιστες ενέργειες».

Τονίζεται ότι το κάψιμο χόρτων, αποκλαδιών και σκυβάλων απαγορεύεται, ενώ η χρήση στο ύπαιθρο εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση, πρέπει να αποφεύγεται.

Καλεί επίσης το κοινό, σε περίπτωση που αντιληφθεί καπνό ή φωτιά να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

«Αυτό το καλοκαίρι σπάζουμε και την αλυσίδα των δασικών πυρκαγιών… Καμία σπίθα = Καμία πυρκαγιά», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση