Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην Ακρούντα

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην Ακρούντα

Επιπρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης κλήθηκαν στην περιοχή της κοινότητας Ακρούντας, όπου μαίνεται φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 16:00.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από το Τμήμα Δασών, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης και τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων, αφού συνδράμουν το ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, τα δυο μισθωμένα αεροσκάφη, τα δυο μισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, ένα ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων και το συντονιστικό ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Επιπρόσθετες επίγειες δυνάμεις έχουν επίσης κληθεί για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Όπως εξάλλου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών Ανδρέας Χρίστου, το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι αλλά και το δύσβατο της περιοχής.

21:26 Υπό μερικό έλεγχο η δασική πυρκαγιά στην Ακρούντα, σε ύφεση ένα ενεργό μέτωπο

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή γύρω στις 15.50 στην κοινότητα Ακρούντας, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο γύρω στις 20:30, ανακοίνωσε το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Παραμένει ένα ενεργό μέτωπο το οποίο είναι σε ύφεση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από την πυρκαγιά κάηκε έκταση περίπου 60 εκταρίων, καλυμμένη με πεύκα και άλλη άγρια θαμνώδη βλάστηση, εκ των οποίων 37 εκτάρια εντός του κρατικού Δάσους Λεμεσού.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 100 άτομα του Τμήματος Δασών με 20 πυροσβεστικά οχήματα, 4 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τα πληρώματά τους, 3 μικρά πυροσβεστικά οχήματα της Πολιτικής Άμυνας με 16 άτομα, 1 μικρό πυροσβεστικό όχημα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με δύο άτομα, 5 προωθητές γαιών, μέλη της Αστυνομίας, της Ε.Μ.Α.Κ. και εθελοντές.

Τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων. Επιχείρησαν συνολικά 8 πτητικά μέσα, 1 αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, 2 μισθωμένα αεροσκάφη, 2 μισθωμένα ελικόπτερα, 1 ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων, και 1 ελικόπτερο της Αστυνομίας. Τον συντονισμό των εναέριων μέσων ανέλαβε ελικόπτερο της Αστυνομίας με αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς ενώ καθοριστική ήταν και η συνδρομή του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Κ.Σ.Ε.Δ.).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παραμένει ένα ενεργό μέτωπο το οποίο είναι σε ύφεση και καταβάλλονται προσπάθειες για την πλήρη κατάσβεσή του, από πεζοπόρα τμήματα.

Στην περιοχή θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ισχυρές δυνάμεις δασοπυρόσβεσης, για την πλήρη ασφάλιση της περιμέτρου της πυρκαγιάς και για αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων, προστίθεται. Με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν ξανά τα πτητικά μέσα, καταλήγει η ανακοίνωση.

17:07 Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην κοινότητα Ακρούντας

Μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις στην επαρχία Λεμεσού, καθώς μαίνεται από τις 15:50 πυρκαγιά στην περιοχή της κοινότητας Ακρούντας.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Παρακαλείται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγονται δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση