ΑΚΕΛ: Καθυστέρηση κατασκευής «Πράσινου Σημείου» στο Πελένδρι

ΑΚΕΛ: Καθυστέρηση κατασκευής «Πράσινου Σημείου» στο ΠελένδριΗ Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λεμεσού, μετά από μελέτη των περιβαλλοντικών προβλημάτων της ορεινής Λεμεσού, καλεί την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το αρμόδιο Υπουργείο των Εσωτερικών, όπως προωθήσει άμεσα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις την κατασκευή «Πράσινου Σημείου» στην Κοινότητα Πελεντριού.

Από το 2015 η Κοινότητα Πελεντριού επιλέγηκε για να δημιουργηθεί «Πράσινο Σημείο». Δυστυχώς όμως περνούν τα χρόνια χωρίς να υλοποιείται η απόφαση και οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης.

Στο μεταξύ η επιβάρυνση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής είναι τεράστια με κάθε μορφής σκουπίδια, μετατρέποντας την σ’ ένα μεγάλο σκουπιδότοπο.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος ξέσπασης πυρκαγιών, αλλά και άλλων αρνητικών συνεπειών να είναι καθημερινός και πολύ μεγάλος.

Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, να ενεργήσει άμεσα και πρακτικά ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα της Κοινότητας Πελεντριού και των κατοίκων της περιοχής.


Αναζήτηση