Ζέτα Αιμιλιανίδου: Δεδομένη η ευαισθησία της Κυβέρνησης για την 3η ηλικία

Ζέτα Αιμιλιανίδου: Δεδομένη η ευαισθησία της Κυβέρνησης για την 3η ηλικία

Οι ηλικιωμένοι μας αξίζουν κάθε σεβασμό από όλους μας και η ευαισθησία της Κυβέρνησης προς την 3η ηλικία είναι δεδομένη, ανέφερε σήμερα η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία Περιφερειακού Κέντρου Υποστήριξης Ηλικιωμένων Νότιας Μαραθάσας – Ορεινών Θερέτρων, στην κοινότητα Φοινί της Επαρχίας Λεμεσού.

Η κ. Αιμιλιανίδου εξέφρασε την χαρά της που βρίσκεται στην έναρξη των εργασιών, οι οποίες αφορούν την αγορά του αναγκαίου εξοπλισμού και οικοδομικές αλλαγές στο υφιστάμενο κτίριο του κοινοτικού συμβουλίου Φοινιού, το οποίο μεταστεγάζεται για να φιλοξενηθεί το Περιφερειακό Κέντρο Υποστήριξης Ηλικιωμένων και το ΣΚΕ Φοινιού.

Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στις 110 χιλιάδες ευρώ και χρηματοδοτείται από την Κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων.

«Η ευαισθησία της Κυβέρνησης και όλων προς την 3η ηλικία είναι δεδομένη», είπε η Υπουργός και υπέδειξε ότι το 2019, 55 προγράμματα για άτομα της 3ης ηλικίας έλαβαν συνολική κρατική ενίσχυση ύψους 1.320.525 ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο 11% του συνολικού που δόθηκε για επιχορήγηση όλων των προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας παγκύπρια.

Οι ηλικιωμένοι μας αξίζουν κάθε σεβασμό από όλους μας, συνέχισε, γιατί τα όσα έχουν προσφέρει στην πατρίδα μας, όσα έχουν ζήσει όλα αυτά τα χρόνια, μας κάνουν όλους να είμαστε πολύ περήφανοι για τους ίδιους.

Διαβεβαίωσε ακόμη πως, τόσο η Κυβέρνηση όσο και το Υπουργείο της θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις ανάγκες του έργου αλλά και τους όποιους σχεδιασμούς για επέκταση του.

Συνεχάρη επίσης, για το έργο που επιτελεί, τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστα Χαμπιαούρη, την κοινοτική αρχή που παραχώρησε το κτίριο και το ΣΚΕ Φοινιού για τη δράση του προς όφελος των ηλικιωμένων.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Χαμπιαούρης είπε ότι η επέκταση των προγραμμάτων και η μεταστέγαση του ΣΚΕ Φοινιού καθώς επίσης και η δημιουργία Περιφερειακού Κέντρου Υποστήριξης Ηλικιωμένων Νότιας Μαραθάσας - Ορεινών Θερέτρων είναι εξαιρετικής σημασίας για τους κατοίκους των ορεινών περιοχών και ειδικά για τους ηλικιωμένους μας.

Όπως εξήγησε, η Στέγη Ηλικιωμένων που λειτουργεί σήμερα στο Φοινί δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες παροχής προγραμμάτων και υπηρεσιών στους ηλικιωμένους της περιοχής.

Μετά από κοινωνικό διάλογο, συνέχισε, που προηγήθηκε με τους κατοίκους της περιοχής, τις τοπικές αρχές και άλλους τοπικούς παράγοντες, καθώς επίσης και με τις υποδείξεις των εμπειρογνωμόνων της ΕΣΑΟΚ (Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων), διαφάνηκε πως το Φοινί μπορεί να φιλοξενήσει ένα τέτοιο περιφερειακό κέντρο.

Σύμφωνα με τον κ. Χαμπιαούρη, θα υπάρχει σύγχρονος εξοπλισμός, «δημιουργώντας ένα περιφερειακό κέντρο παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας».

Συνεχάρη επίσης το Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Φοινιού και τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΣΚΕ Φοινιού, ενώ εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην Υπουργό Εργασίας και τους συνεργάτες της.

Την ίδια ώρα υπέδειξε ότι υλοποιούνται και άλλα έργα, τα οποία σύντομα θα εξαγγελθούν, όπως η δημιουργία βρεφοπαιδοκομικών σταθμών στην περιοχή της Μαραθάσας και των Κρασοχωρίων.

Τις ευχαριστίες τους προς το κράτος και το Υπουργείο εξέφρασαν σε χαιρετισμούς τους ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Φοινιού Φυλακτής Ηρακλέους και ο Πρόεδρος του ΣΚΕ Φοινιού Αλέκος Σπανός, οι οποίοι σημείωσαν ότι όραμα είναι η επέκταση του χώρου με τη δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης.

Πηγή: ΚΥΠΕ€8.500
Πωλείται Honda Civic 1,4L 2013
58.000 km | Ταχύτητες | Χάτσμπακ | Βενζίνη


Ροή Ειδήσεων


Αναζήτηση