Πυρκαγιά παρά το χωριό Πραστειό Αυδήμου ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι

Πυρκαγιά παρά το χωριό Πραστειό Αυδήμου ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι

Πυρκαγιά παρά το χωριό Πραστειό Αυδήμου ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής.

«Ώρα: 13.53. Πυρκαγιά παρά το χωριό Πραστειό Αυδήμου σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση. Ανταποκρίνονται επί του παρόντος 4 πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς Λεμεσού και τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Νεότερη ενημέρωση αναλόγως της εξέλιξης», γράφει στο tweet του, ο κ. Κεττής.

15:29 Σε τέσσερις εστίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στο Πραστειό Αυδήμου της Επαρχίας Λεμεσού

Σε τέσσερις εστίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στο Πραστειό Αυδήμου της Επαρχίας Λεμεσού, σύμφωνα με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής.

«Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε 4 εστίες. Ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις. 8 πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, 2 από Τμήμα Δασών, 1 από Τμήμα Θήρα. Οι εναέριες δυνάμεις ενισχύονται επίσης και επί του παρόντος επιχειρούν 4 μέσα και προγραμματίζεται ενίσχυση τους. Πνέουν σφοδροί άνεμοι», γράφει στο tweet του ο κ. Κεττής.

16:15 Εφαρμογή των Σχεδίων «Ίκαρος» και «Πολύβιος» για τη πυρκαγιά στο Πραστειό Αυδήμου

Εφαρμόζεται το Σχέδιο «Ίκαρος» και το Σχέδιο «Πολύβιος» για αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο Πραστειό Αυδήμου της Επαρχίας Λεμεσού.

Σε νεότερη ανάρτηση του στο Twitter, ο εκπρόσωπος Τύπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής αναφέρει: «Τα εναέρια μέσα ενισχύονται και προχωρούμε στο Σχέδιο Ίκαρος. Επιπρόσθετα κινδυνεύουν μεμονωμένες κατοικίες και κτηνοτροφικά υποστατικά. Μετά από εκτίμηση κινδύνου έγινε ενημέρωση Αστυνομίας και Πολιτικής Άμυνας για εφαρμογή του Σχεδίου Πολύβιος και εκκένωση του χωριού Πραστειό».

20:22 Στάχτη δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων άφησε η πυρκαγιά στο Πραστειό

Δέκα τετραγωνικά χιλιόμετρα από χαρουπόδεντρα, ελαιόδεντρα, καλλιέργειες και άγρια βλάστηση κατέκαψε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, μεταξύ των χωριών Αυδήμου – Πραστειό στη Λεμεσό. Κτηνοτροφικά υποστατικά υπέστησαν επίσης ζημιές.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις επτά απόψε με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προβαίνουν στην τελική κατάσβεση εστιών της πυρκαγιάς.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν ισχυρές εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και τέθηκαν σε εφαρμογή τα σχέδια Ίκαρος και Πολύβιος, καθώς χρειάστηκε η εκκένωση τριών κατοικιών στο χωριό Πραστειό.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν οκτώ πυροσβεστικά οχήματα, με τα πληρώματα τους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δύο από Τμήμα Δασών, ένα από Τμήμα Θήρας και δέκα πτητικά μέσα.

Όπως διαπιστώθηκε η φωτιά οφείλεται σε δύο εστίες που σύμφωνα με την αστυνομία, άρχισαν από τον κύριο δρόμο Αυδήμου – Πραστειού και στην πορεία ενώθηκαν μεταξύ τους. Εκτιμάται ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα, έτσι μέλη της υπηρεσίας άρχισαν έρευνες και ανακρίσεις, για εντοπισμό των δραστών που δεν αποκλείεται να είναι οι ίδιοι με αυτούς που προκάλεσαν χθες την καταστροφική πυρκαγιά στα Κούκλια, Αρχιμανδρίτα και Δορά.

Πηγή: ΚΥΠΕ€8.500
Πωλείται Honda Civic 1,4L 2013
58.000 km | Ταχύτητες | Χάτσμπακ | Βενζίνη


Ροή Ειδήσεων


Αναζήτηση