Πυρκαγιά μαίνεται στην Επισκοπή Λεμεσού

Πυρκαγιά μαίνεται στην Επισκοπή Λεμεσού

Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Επισκοπής και κατακαίει ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση, θέτοντας σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Δημοκρατίας και των Βρετανικών Βάσεων.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά, που ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, μαίνεται στα όρια ευθύνης των Βρετανικών Βάσεων, ωστόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενεργεί υποστηρικτικά, με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα.

Επιπρόσθετα, επιχειρούν δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, ένα ελικόπτερο των Βάσεων και τρία πυροσβεστικά οχήματα των Βάσεων.

Η πυρκαγιά καίει ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα νοτιοδυτικά της Επισκοπής.

18:58 Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Επισκοπή

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε σε περιοχή της Επισκοπής και έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Δημοκρατίας και των Βρετανικών Βάσεων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Βρετανικών Βάσεων Kristian Gray, η φωτιά η οποία «ήταν μεγάλων διαστάσεων έχει τεθεί υπό έλεγχο και έχει κάψει έκταση με ξηρά χόρτα και χαμηλή βλάστηση. Λόγω της άμεσης επέμβασης ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων δεν έχει προκαλέσει ζημιές σε περιουσίες πολιτών».

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς βοήθησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, η οποία ανταποκρίθηκε με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα.

Επιπρόσθετα, επιχείρησαν δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, ένα ελικόπτερο των Βάσεων και τρία πυροσβεστικά οχήματα των Βάσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση