Skip to main content
Σε κινητοποίηση πυροσβεστικές δυνάμεις για φωτιά που απειλεί το δάσος Τρόοδους

Σε κινητοποίηση πυροσβεστικές δυνάμεις για φωτιά που απειλεί το δάσος Τρόοδους


Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις για κατάσβεση φωτιάς που απειλεί το δάσος Τροόδους και που ξέσπασε το μεσημέρι σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στην περιοχή Πλατρών.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, πέραν των 40 πυροσβεστικών οχημάτων του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν κληθεί στην περιοχή, ενώ επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σε επιφυλακή, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές από το Τμήμα Δασών, βρίσκεται και η Πολιτική Άμυνα για ενδεχόμενη προληπτική εκκένωση του κατασκηνωτικού χώρου της ΔΕΟΚ.

14:05 Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν για κατάσβεσης της φωτιάς στις Πλάτρες

Iσχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης με 40 πυροσβεστικά οχήματα επιχειρούν για την κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε περιοχή της κοινότητας Πλατρών στις 12:00 το μεσημέρι, λόγω της επικινδυνότητας του σημείου έναρξης της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, την προσπάθεια κατάσβεσης συνδράμουν τα πτητικά μέσα που διαθέτει η Δημοκρατία.

15:05 Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στις Πλάτρες

Η άμεση κινητοποίηση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων απέτρεψε τα χειρότερα αφού έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε σε περιοχή των Πλατρών και απειλούσε το δάσος Τροόδους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 12 το μεσημέρι στην τοποθεσία «Καρούδες» της κοινότητας Κάτω Πλατρών και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 13:40.

«Λόγω της επικινδυνότητας του σημείου έναρξης της πυρκαγιάς, κινητοποιήθηκαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο στις 13:40, αφού έκαψε έκταση 2,5 εκταρίων ιδιωτικής γης με δασική βλάστηση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 45 άτομα του Τμήματος Δασών με 11 πυροσβεστικά οχήματα, 12 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και 15 άτομα της Πολιτικής Άμυνας με τρία οχήματα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν επίσης δυο προωθητές γαιών, καθώς και τα δυο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών μαζί με τα δυο μισθωμένα αεροσκάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας και ένα μισθωμένο ελικόπτερο.

Εξαιτίας της εγγύτητας της πυρκαγιάς σε οικίες και υποστατικά, πραγματοποιήθηκε προληπτική εκκένωση τους, προστίθεται. Τα ακριβή αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση