Διαμαρτυρία μαθητών περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Αγρού

Διαμαρτυρία μαθητών περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Αγρού

Σε αποχή από τα μαθήματα τους για δυο διδακτικές περιόδους κατήλθαν σήμερα μαθητές και μαθήτριες του περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Αγρού, με τον Σύνδεσμο Γονέων να ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να διοριστεί ένας ακόμη δάσκαλος.

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Γεωργία Καυκαλιά, το πρόβλημα παρουσιάζεται με την εφαρμογή του κανονισμού του συμπλέγματος, καθώς για έναν λιγότερο μαθητή, το σχολείο στερείται έναν δάσκαλο.

Λόγω του μικρότερου αριθμού δασκάλων, υπέδειξε, τα παιδιά είναι πολύ περισσότερα στην τάξη, με αποτέλεσμα, εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων, να είναι δύσκολη η τήρηση αποστάσεων.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Αγρού κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας να ακούσει τις εκκλήσεις των μαθητών της υπαίθρου και να αντιληφθεί πως σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που ζούμε, θα πρέπει να γίνονται εξαιρέσεις στην εφαρμογή του κανονισμού του συμπλέγματος.

Οι μαθητές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Στηρίξτε την ύπαιθρο και τα παιδιά μας με πράξεις, όχι με λόγια» «Ίσες ευκαιρίες, ίσα δικαιώματα, ίση μεταχείριση» και «Δεν είμαστε παιδιά κατώτερου Θεού».

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση