Σε εξέλιξη επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς βόρεια της Άλασσας

Σε εξέλιξη επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς βόρεια της Άλασσας

Σε κινητοποίηση βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση φωτιάς, που ξέσπασε το απόγευμα βόρεια του χωριού Άλασσα, της Επαρχίας Λεμεσού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, η φωτιά καίει ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Για την κατάσβεσή της έχουν ανταποκριθεί δυο πυροσβεστικά οχήματα της Υπηρεσίας, ένα του Τμήματος Δασών και ένα του Ταμείου Θήρας.

19:58 Δύσκολο το έργο κατάσβεσης της φωτιάς στην Άλασσα

Με τους δυνατούς ανέμους να συνεχίζουν να πνέουν στην περιοχή και τα εναέρια μέσα να έχουν καθηλωθεί λόγω του σκότους, το έργο κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα βόρεια της κοινότητας Άλασσας κρίνεται ως δύσκολο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά είναι σε δύσβατη περιοχή και έχει επεκταθεί σε χαράδρες, με τους ισχυρούς άνεμους να δυσχεραίνουν το έργο πυρόσβεσης.

Νωρίτερα είχαν ενισχύσει τις δυνάμεις πυρόσβεσης τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας και δυο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, που αποχώρησαν λόγω σκότους.

Στην περιοχή βρίσκονται έξι πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ένα του Τμήματος Δασών και ένα του Ταμείου Θήρας, ενώ συνδράμει και βυτιοφόρο όχημα της Επαρχιακής Διοίκησης.

Οι επίγειες δυνάμεις, σύμφωνα με τον κ. Κεττή, θα ενισχυθούν με ομάδα της Πολιτικής Άμυνας.

20:43 Σε ύφεση η φωτιά στην Άλασσα με συνεχείς αναζωπυρώσεις

Η πυρκαγιά βόρεια της κοινότητας Άλασσας βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο υπάρχουν αναζωπυρώσεις και οι επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν το έργο τους, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέα Κεττή.

Σε ανάρτηση του στο twitter, ο κ.Κεττής αναφέρει πως οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν με τελικές κατασβέσεις και θα παραμείνουν στην περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας, για αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων που παρατηρούνται, λόγω των δυνατών ανέμων.

Η κατάσταση θα αξιολογηθεί με το πρώτο φως της μέρας κι εάν κριθεί αναγκαίο θα γίνουν ρίψεις νερού από εναέρια μέσα, προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα, καίει ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση σε δύσβατη περιοχή και επεκτάθηκε σε χαράδρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση