Αυξημένους ελέγχους για αποτροπή μετάβασης στο Τρόοδος διενεργεί η Αστυνομία

Αυξημένους ελέγχους για αποτροπή μετάβασης στο Τρόοδος διενεργεί η ΑστυνομίαΗ Αστυνομία διενεργεί σήμερα αυξημένους ελέγχους σε συγκεκριμένα σημεία για αποτροπή μετάβασης στο Τρόοδος, με βάση το νέα διάταγμα που τέθηκε σε ισχύ στις 28 Ιανουαρίου, που απαγορεύει την πρόσβαση σε μονοπάτια της φύσης.

Η πρόσβαση στα μονοπάτια της φύσης του Τμήματος Δασών απαγορεύεται τόσο για σκοπούς άθλησης όσο και για άλλους λόγους, με άμεση ισχύ από την ημερομηνία έκδοσης του Διατάγματος.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, γίνονται έλεγχοι σε συγκεκριμένα σημεία προς το Τρόοδος από την Αστυνομία τόσο για την διασφάλιση της τήρησης του διατάγματος, όσο και για την παροχή τροχαίων διευκολύνσεων λόγω των καιρικών συνθηκών. Οι έλεγχοι γίνονται σε σημεία στον Πρόδρομο, στον Καρβουνά και στην περιοχή Τροοδίτισσας.

Η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι βάσει του νέου διατάγματος (Αρ.6 του 2021), του Υπουργείου Υγείας, για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, το οποίο τέθηκε σε άμεση εφαρμογή από 28 Ιανουαρίου 2021, η πρόσβαση στα μονοπάτια της φύσης δεν επιτρέπεται.

Καλεί επίσης το κοινό, όπως επιδεικνύει την ανάλογη υπευθυνότητα και πειθαρχία, να συμμορφώνεται με τα σχετικά διατάγματα και να διακινείται σε χώρους όπου επιτρέπονται οι διακινήσεις.

Εξάλλου σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι Πλατρών - Τροόδους, Καρβουνά - Τροόδους και Προδρόμου - Τροόδους.

Στο διαμέρισμα Μόρφου και συγκεκριμένα στο οδικό δίκτυο Ορκόντα - Κάμπου - Κάτω Πύργου, έχουν σημειωθεί σε διάφορα σημεία, κατολισθήσεις πετρών και βράχων.

Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα.

Προτρέπονται όσοι θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή για αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση