Skip to main content
Χωρίς στέγη άφησαν οι ισχυροί άνεμοι δυο ηλικιωμένους στην Παρεκκλησιά

Χωρίς στέγη άφησαν οι ισχυροί άνεμοι δυο ηλικιωμένους στην Παρεκκλησιά


Κυριολεκτικά χωρίς στέγη έμεινε κατά τη διάρκεια της νύχτας ζεύγος ηλικιωμένος στην Παρεκκλησιά της Επαρχίας Λεμεσού, καθώς αυτή κατέληξε μέτρα μακριά από τη βοηθητική κτηνοτροφική κατοικία, ενώ άλλες ζημιές προκλήθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους.

Τα χθεσινοβραδινά έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν ιδιαίτερα την περιοχή Μαζόκαμπου Παρεκκλησιάς, με τους ιδιοκτήτες κατοικίας να βλέπουν έντρομοι τη στέγη να αποκολλιέται και να καταλήγει στο έδαφος, ενώ μέρος της έριξε την περίφραξη μάντρας με κατσίκες.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, Προκόπη Χριστοφή, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 11.00 το βράδυ, ενώ ο ίδιος και η σύζυγος του βρίσκονταν στην οικία, που άρχισε να σείεται, κατά την έκφραση του.

Από τους δυνατούς ανέμους, που σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Παρεκκλησιάς Σωκράτη Παύλου, κατέληξαν σε ανεμοστρόβιλο, προκλήθηκαν και άλλες ζημιές στην περιοχή και ευχήθηκε ότι το κράτος θα βοηθήσει για αποκατάσταση τους.

Ήδη λειτουργοί της Επαρχιακής Διοίκησης έσπευσαν να καταγράφουν τις ζημιές, τόσο στην Παρεκκλησιά όσο και σε άλλες κοινότητες της Επαρχίας Λεμεσού που πλήγηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Άμεση η κινητοποίηση σε Λεμεσό, Λάρνακα και Λευκωσία για τα καιρικά φαινόμενα, λέει το ΥΠΕΣ

Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση των υπηρεσιών των Επαρχιακών Διοικήσεων, οι οποίες διεπίστωσαν ζημιές σε αριθμό υποστατικών στην περιοχή του Φάρου στα Περβόλια, στην Παρεκκλησιά και σε κάποιες περιοχές της επαρχίας Λευκωσίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επισημαίνεται επίσης ότι δεν έχουν προκύψει ανάγκες μεταστέγασης κόσμου, ούτε και θέματα ασφάλειας. Παρά ταύτα, οι υπηρεσίες των Επαρχιακών Διοικήσεων θα συνεχίσουν εντός της αυριανής μέρας τις αυτοψίες και τις καταγραφές, ούτως ώστε να υπάρξει ολοκληρωμένη εικόνα των ζημιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση