Νεαροί παραδίδουν μαθήματα εθελοντισμού στον Αγρό

Νεαροί παραδίδουν μαθήματα εθελοντισμού στον ΑγρόΕξαιρετική κρίνεται η εθελοντική συνεισφορά των 4 νεαρών εθελοντών που φιλοξενεί στον Αγρό ο Φιλοδασικός Σύνδεσμός του χωριού μέσω του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης.

Η Mia και ο Oscar από την Ισπανία μαζί με την Adina μαζί και τον Mihai από Ρουμανία αποτελούν την ομάδα των εθελοντων που τους τελευταίους 2 μήνες προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στην Κοινότητα Αγρού.

Μέχρι στιγμής οι εθελοντές έχουν συντηρήσει 3 από τα πάρκα του χωριού, έχουν μαζέψει σκουπίδια από τους κεντρικούς δρόμους όσο και τις περιφερειακές οδικές αρτηρίες γύρω από τον Αγρό. Παράλληλα έχουν φυτέψει πολλά δέντρα, έχουν κλαδέψει θάμνους και ασχολήθηκαν με τον καλλωπισμό των φυτών του χωριού. Προγραμματίζουν επίσης να διοργανώσουν εκστρατείες καθαριότητας και ανακύκλωσης, εργαστήρι επαναχρησιμοποίησης υλικών καθώς και να φτιάξουν μονοπάτια της φύσης.

Μέσα από τις πιο πάνω δραστηριότητες οι νέοι εθελοντές θα ενσωματωθούν στην τοπική κοινωνία, θα γίνουν ενεργοί πολίτες ενώ παράλληλα θα γνωρίσουν την Κυπριακή κουλτούρα και φιλοξενία, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας. Με τις πράξεις και τις πρωτοβουλίες τους, θα λειτουργούν ως καλά παραδείγματα και θα αποτελέσουν υγιή πρότυπα για την νεολαία της περιοχής.

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης συνενώνει νέους που επιθυμούν να οικοδομήσουν μια κοινωνία με λιγότερους αποκλεισμούς, στηρίζοντας τα ευάλωτα άτομα και αντιμετωπίζοντας τις κοινωνικές προκλήσεις. Προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία και εξαιρετικές ευκαιρίες στους νέους που επιθυμούν να βοηθήσουν, να μάθουν και να εξελιχθούν. Οι συμμετέχοντες στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης ενστερνίζονται τις αξίες της αλληλεγγύης, του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και πιστεύουν στην επιδίωξη μιας δίκαιης και ισότιμης κοινωνίας που την χαρακτηρίζει ο πλουραλισμός, η απαγόρευση των διακρίσεων, η ανεκτικότητα, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και η ισότητα.


Αναζήτηση