Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ERASMUS+ από τον Φιλοδασικό Σύνδεσμο Αγρού

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ERASMUS+ από τον Φιλοδασικό Σύνδεσμο Αγρού


Με την συμμετοχή 35 εκπαιδευτών νέων, μεντόρων και λειτουργών νεολαίας από 10 ευρωπαϊκές χώρας ο Φιλοδασικός Σύνδεσμος Αγρού διοργάνωσε από τις 21 μέχρι τις 29 Nοεμβρίου εκπαιδευτικό σεμινάριο για το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps) με τίτλο "ESC 4 ΥΟUth" στο πλαίσιο του ERASMUS+.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδέσμου, «στόχος του σεμιναρίου ήταν η γνωριμία των συμμετεχόντων με το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps), η δικτύωση μεταξύ τους και η ανταλλαγή καλών πρακτικών σε θέματα εθελοντισμού, κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης». To πρόγραμμα δραστηριοτήτων περιλάμβανε μεταξύ άλλων ανοικτές συζητήσεις, διαλέξεις, προσομοιώσεις, ομάδες εργασίες, εκπαιδευτικές επισκέψεις, βιωματικά εργαστήρια και άλλες μεθόδους μη τυπικής μάθησης.

Προστίθεται ότι το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης είναι η νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία δημιουργεί ευκαιρίες για όσους νέους επιθυμούν να κάνουν εθελοντισμό ή να εργαστούν σε προγράμματα, στη χώρα τους ή στο εξωτερικό, προς όφελος κοινοτήτων και ατόμων σε όλη την Ευρώπη.

Στα προγράμματα του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης μπορούν να συμμετέχουν άτομα ηλικίας 17-30 ετών, τα οποία μπορούν να προσφέρουν τις εθελοντικές τους υπηρεσίες σε ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων που αφορούν, μεταξύ άλλων, την πρόληψη φυσικών καταστροφών ή την αποκατάσταση μετά από καταστροφές, την παροχή βοήθειας σε κέντρα αιτούντων άσυλο, ή την αντιμετώπιση διάφορων κοινωνικών προβλημάτων. Τα προγράμματα που υποστηρίζει το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης διαρκούν από δύο έως δώδεκα μήνες και υλοποιούνται, κατά κανόνα, στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".