Φεστιβάλ χειμερινού κινηματογράφου στον Αγρό

Φεστιβάλ χειμερινού κινηματογράφου στον Αγρό


Με την υγειονομική κρίση να έχει πλήξει περισσότερο απ' όλους τους τομείς αυτόν της ψυχαγωγίας και ως εκ τούτου τον κινηματογράφο, ένα μικρό αίσθημα αισιοδοξίας θα δώσει η προβολή κινηματογραφικών ταινιών σε ένα Φεστιβάλ χειμερινού κινηματογράφου στον Αγρό.

H οργάνωση Youth Dynamics προσκαλεί ανθρώπους κάθε ηλικίας μετά τις αντίξοες συνθήκες και το lockdown που όλοι βιώσαμε να απολαύσουν όμορφες κινηματογραφικές βραδιές. Οι προβολές θα γίνονται στις αίθουσα «ΑΗΔΟΝΙΑ» στον Αγρό και θα ξεκινούν στις 17:00.

Δυστυχώς στα ορεινά δεν υπάρχουν κινηματογραφικές αίθουσες και οι νέοι της υπαίθρου στερούνται αυτής της εκπαιδευτικής και ταυτόχρονα ψυχαγωγικής δραστηριότητας. Το Φεστιβάλ χειμερινου κινηματογράφου στοχεύει να προσφέρει όμορφες στιγμές χαλάρωσης και γέλιου, ενώ παράλληλα να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για την σημασία της ανακυκλωσης και της μείωσης των πλαστικών. Για τον σκοπο αυτό έχει ορίστει ως «εισητήριο» εισόδου μια μικρή ποσότητα ανακυκλώσιμων υλικών (πλαστικά,μεταλλα, χαρτιά κτλ) που πρέπει να φερουν οι συμμετέχοντες κατά την προσέλευση τους και να τα βάλουν σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης. Ετσι θα μάθουν ότι πρέπει να γίνεται διαχωρισμός των σκουπιδιών ανάλογα με το υλικό. Επισης στη διάρκεια των προβολών θα προσφέρθούν ποτά και σνακ σε επαναχρησιμοποιούμενα/ ανακυκλωσιμα ποτήρια και πιάτια ώστε να ευαισθητοποιήθουν σε οικολογικά θέματα και να αποκτήσουν πράσινες συνήθειες.

Λόγω του κορονοϊού θα υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες λειτουργίας και αποστάσεων στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν, για την ασφάλεια του κοινού. Στόχος των διοργανωτων είναι αυτή η δράση να αποτελέσει καλή πρακτική και ορθό παράδειγμα για τους πολίτες ώστε και οι ίδιοι να συμμορφώνονται και να τηρούν με ευλάβεια τα διατάγματα του περί λοιμοκαθάρσεως νόμου για προσωπική πειθαρχία, υγεία και ασφάλεια.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 99473782

Το φεστιβάλ υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου μέσω του προγράμματος ‘Πρωτοβουλίες νέων»


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".