Skip to main content
Ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε τις Κοινότητες της Δυτικής Λεμεσού (Κρασοχώρια) για τα στεγαστικά σχέδια και επιδόματα

Ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε τις Κοινότητες της Δυτικής Λεμεσού (Κρασοχώρια) για τα στεγαστικά σχέδια και επιδόματα


«Μέσα από αυτή τη συγκεκριμένη στεγαστική πολιτική θέλω να ελπίζω ότι η αναζωογόνηση των κοινοτήτων μας σταδιακά θα πάρει ‘σάρκα και οστά’», δήλωσε χθες αργά το απόγευμα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής, σε επίσκεψή του στο Όμοδος, σημειώνοντας ότι πρόσθετα με τα άλλα σχέδια της Κυβέρνησης, δημιουργούνται ευοίωνες προοπτικές για την κυπριακή ύπαιθρο.

Για το πιο πλουσιοπάροχο στεγαστικό σχέδιο που βγήκε έξω στην ύπαιθρο και στο κόσμο από πλευράς του κράτους, μίλησε από πλευράς του ο Κοινοτάρχης Ομόδους κ. Ευγένιος Μιχαήλ.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, μετά το πέρας ενημέρωσης που προέβη σε εκπροσώπους των Τοπικών Αρχών της Δυτικής Λεμεσού (Κρασοχωρίων), στο Συνεδριακό Κέντρο Ομόδους, για τα Αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια και Επιδόματα, που έχουν εξαγγελθεί στις 21 Μαρτίου 2022, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ανάφερε ότι συνεχίζονται οι εξορμήσεις στην κυπριακή ύπαιθρο.

«Είχα την ευκαιρία να καλύψουμε εδώ στο Όμοδος τις Κοινότητες της Δυτικής Λεμεσού, στις οποίες έγινε μια εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση και παρουσίαση της στεγαστικής πολιτικής της κυβέρνησης και των υπολοίπων σχεδίων», δήλωσε ο Υπουργός. Υπογράμμισε πως αυτό που είναι σημαντικό είναι «να ακούσουμε τα σχόλια των κοινοταρχών και των εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών, μαζί με τους φίλους Βουλευτές που μας πλαισίωσαν, για όλα όσα τα σχέδια μας καλύπτουν, και όχι μόνο».

«Θέλω να υπενθυμίσω απλά ότι, πέραν από τα γενναιόδωρα σχέδια, τα οποία έχουν σκοπό και στόχο την αντιμετώπιση της αστυφιλίας, την αναζωογόνηση της υπαίθρου μας, είμαστε εδώ για να ακούσουμε τους ανθρώπους που βιώνουν από πρώτο χέρι αυτά τα συγκεκριμένα προβλήματα και βεβαίως, όπως κάναμε και πέρσι, να εμπλουτίσουμε τα νέα σχέδια στην επόμενη χρονιά, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο τις συγκεκριμένες πρόνοιες», είπε ο Υπουργός.

«Αισθάνομαι ότι ήδη τα συγκεκριμένα σχέδια έχουν αγκαλιαστεί και οι πρώτες καταθέσεις αιτήσεων είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρες και ανταποκρίνονται σε αυτά που είχαμε ακούσει», ανάφερε ο κ. Νουρής. Τόνισε ότι «οι βελτιώσεις είναι τέτοιες που ενδεχόμενα να μας δημιουργήσουν το ένα και μοναδικό πρόβλημα: την αντιμετώπιση των πιστώσεων, που παρά το γεγονός ότι τις έχουμε τριπλασιάσει στη φετινή χρονιά ενδεχόμενα να αποδειχθούν ανεπαρκείς μπροστά στη μεγάλη ζήτηση που ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει για τα σχέδια».

«Θέλω να ελπίζω ότι η αναζωογόνηση των κοινοτήτων μας σταδιακά θα πάρει ‘σάρκα και οστά’ μέσα από αυτή τη συγκεκριμένη στεγαστική πολιτική και βεβαίως με όσα άλλα σχέδια η κυβέρνηση έχει φροντίσει να εξαγγείλει, τα οποία δημιουργούν ακριβώς αυτές τις ευοίωνες προοπτικές για την κυπριακή ύπαιθρο και ιδιαίτερα τις ορεινές περιοχές και τις εξόχως ορεινές περιοχές, στις οποίες βρισκόμαστε σήμερα εδώ», κατέληξε ο Υπουργός.

Από πλευράς του ο Κοινοτάρχης Ομόδους, ευχαρίστησε στις δηλώσεις του τον Υπουργό Εσωτερικών που ήρθε, όπως είπε, «για να μας ενημερώσει για τα νέα προγράμματα της στεγαστικής πολιτικής». Τόνισε ότι ακριβώς πριν ένα χρόνο πάλι ήταν εδώ, όπου επισημάνθηκαν αρκετά προβλήματα στην περσινή διαδικασία των αιτήσεων. «Μετά χαράς μας σήμερα βλέπουμε ότι σχεδόν όλα όσα προβλήματα υπήρχαν, έχουν υλοποιηθεί και παράλληλα έχει αυξηθεί το ποσό το κρατικό, τριπλασιάστηκε σχεδόν».

Σημείωσε ότι «πρέπει να λέμε τα καλά. Ότι σήμερα που μιλάμε είναι το πιο πλουσιοπάροχο στεγαστικό σχέδιο που βγήκε έξω στην ύπαιθρο και στο κόσμο από πλευράς του κράτους μας».

Κλείνοντας, ο κ. Μιχαήλ ευχαρίστησε για την ενημέρωση που έγινε αναφορικά και με τα άλλα τα προγράμματα που αφορούν και το Υπουργείο Εμπορίου, για τα διάφορα άλλα μέτρα, καθώς και τη στήριξη των ορεινών κοινοτήτων, το σχέδιο το οποίο, όπως είπε, φέτος εμπλουτίστηκε και επιδοτούνται οι εργαζόμενοι που κατοικούν στην ύπαιθρο και εργάζονται στις πόλεις ή οπουδήποτε αλλού.

Πηγή/Φωτό: ΓΤΠ


Αναζήτηση