5ο Ετήσιο Φεστιβάλ Λεβάντας στις Πλάτρες

5ο Ετήσιο Φεστιβάλ Λεβάντας στις Πλάτρες


Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 11πμ -7 μμ

Με μια ιστορία χιλιάδων χρόνων η Λεβάντα βρήκε το δικό της βασίλειο στις Πλάτρες, αγκαλιάστηκε και αγαπήθηκε τόσο από τους κατοίκους όσο και από τους επισκέπτες, που για πέμπτη χρονιά, γίνεται Φεστιβάλ Λεβάντας στις Πλάτρες, που αναδεικνύει την μαγεία της Λεβάντας της Βασίλισσας των Βοτάνων σε όλο της το μεγαλείο.

Καθαρά θεματικό, δια δραστικό και εκπαιδευτικό το φεστιβάλ Λεβάντας έχει γίνει πλατφόρμα, προώθησης καινοτόμων προϊόντων και όλων των παραγωγών Λεβάντας από όλη την Κύπρο, προσφέροντας στους επισκέπτες μια εμπειρία που καλύπτει όλες τις αισθήσεις μια που η λεβάντα έχει τόσες ιδιότητες που μπορούμε να την βιώσουμε σαν ποτό , γλυκό, σαν μέσο χαλάρωσης, υγείας και ευεξίας αλλά και σαν μέσο ομορφιάς για το δέρμα, το σώμα και τα μαλλιά.

Η στενόφυλλη λεβάντα (Lavandula angustifolia), που καλλιεργείτε και στις Πλάτρες, είναι η πιο μυρωδάτη ποικιλία και παράγει το καλύτερο αιθέριο έλαιο, με αντισηπτικές και επουλωτικές ιδιότητες, και είναι από τα ελάχιστα αιθέρια έλαια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα αδιάλυτο πάνω στο δέρμα. Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν και να μυρίσουν τις λεβάντες, που βρίσκονται τώρα σε πλήρη ανθοφορία.

Με πάνω από 150 δραστικά συστατικά, η λεβάντα αποδεικνύει τις θεραπευτικές της ιδιότητες στην αντιμετώπιση της αϋπνίας, των πονοκεφάλων, του πονόδοντου της κατάθλιψης, του εκνευρισμού και της μείωση του άγχους. Επίσης, θεωρείται ότι ενεργεί κατά του βήχα, του άσθματος, του κοκίτη, της γρίπης και της λαρυγγίτιδας. Κατά τη διάρκεια του Covid 19 οι πωλήσεις λεβάντας ανά τον κόσμο είχαν διπλασιαστεί.

Την Κυριακή 3 Ιουλίου, η κεντρική πλατεία των Πλατρών θα γεμίσει με την Λεβαντένια Αγορά, με 25 παραγωγούς και εκθέτες από όλη την Κύπρο, ένα χαρούμενο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, προσφέροντας μια εμπειρία ευεξίας, χαλάρωσης και γαστρονομίας με λεβάντα.

Οι μικροί μας φίλοι θα μάθουν για το περιβάλλον μέσω διαδραστικών παιχνιδιών και το γιαούρτι με λεβάντα θα έχει την τιμητική του σαν επιδόρπιο και σαν καλλυντικό.


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".