Ποσό 10 χιλιάδων ευρώ από δικηγορικό σύλλογο προς πυρόπληκτες κοινότητες Λεμεσού – Λάρνακας

Ποσό 10 χιλιάδων ευρώ από δικηγορικό σύλλογο προς πυρόπληκτες κοινότητες Λεμεσού – Λάρνακας


Με στόχο την ενίσχυση των ορεινών κοινοτήτων της Λεμεσού και της Λάρνακας που πλήγηκαν από την φονική πυρκαγιά του Ιουλίου του 2021, ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος επέδωσε την Τρίτη χρηματικό ποσό 10 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΔΣ, η οικονομική βοήθεια δόθηκε σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Πάρκο Αρακαπά, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, δρ. Χρίστο Κληρίδη και τη Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δικαίου της Ενέργειας και Επενδυτικών Προγραμμάτων του ΠΔΣ, Μελίνα Πύργου.

Το συγκεκριμένο σκοπό, προστίθεται, έχει διαμοιραστεί ισόποσα στις κοινότητες Αρακαπά, Επταγώνιας, Οράς, Βαβατσινιάς, Μελίνης, Συκόπετρας, Αγίων Βαβατσινιάς, Οδούς και Ακαπνού.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο δρ. Κληρίδης σημείωσε πως ο Σύλλογος νοιάζεται εμπράκτως για τα τεκταινόμενα στην κοινωνία και εκφράζει με την παρουσία του και το χρηματικό ποσό του εράνου την αλληλεγγύη του προς τις κοινότητές που έχουν πληγεί από την καταστροφή που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα τον Ιούλιο του 2021. «Είμαστε σίγουροι ότι με την εργατικότητα και την αγάπη για τον τόπο σας θα ξανακτιστεί ό,τι καταστράφηκε, με υπομονή και μεράκι», ανέφερε ο δρ Κληρίδης.

Εκ μέρους των πληγεισών κοινοτήτων, οι κοινοτάρχες Αρακαπά και Επταγώνιας, Βάσος Βασιλείου και Παναγιώτης Τσολάκης, αντίστοιχα, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον ΠΔΣ για την προσφορά του συγκεκριμένου ποσού, το οποίο θα διατεθεί για στοχευμένα έργα όπως προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας και άλλα περιβαλλοντικά έργα.

Από την πλευρά της, η κα Πύργου υπογράμμισε τη σημαντικότητα της υλοποίησης πολιτικών και λήψης διορθωτικών μέτρων για προστασία του περιβάλλοντος, καθώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη αισθητές σε όλο τον κόσμο και επηρεάζουν πολλές διαφορετικές πτυχές της ζωής μας. H Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δικαίου της Ενέργειας και Επενδυτικών Προγραμμάτων σημείωσε, παρακολουθεί τις νομοθεσίες και προσπαθεί να συμβάλλει αποτελεσματικά με τη γνώση των μελών της στη διαμόρφωσή τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συμβολική φύτευση ενός δενδρυλλίου σε αρδευόμενο σημείο του Κοινοτικού Πάρκου Αρακαπά, με σαφές μήνυμα ότι οι χώροι πρασίνου θα πρέπει να εμπλουτίζονται συνεχώς και να λαμβάνονται παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη φροντίδα και την ανάπτυξή τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".