Βήμα ενίσχυσης ασφάλειας ορεινής Λεμεσού ο νέος αστυνομικός σταθμός Καλού Χωριού, είπε η Υπουργός Δικαιοσύνης

Βήμα ενίσχυσης ασφάλειας ορεινής Λεμεσού ο νέος αστυνομικός σταθμός Καλού Χωριού, είπε η Υπουργός Δικαιοσύνης


Με τη μεταστέγαση του αστυνομικού σταθμού Καλού Χωριού, κάναμε ακόμη ένα βήμα στην ενίσχυση της αλυσίδας ασφάλειας στην περιοχή της ορεινής Λεμεσού, αναφέρει η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Στέφη Δράκου, με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια του νέου αστυνομικού σταθμού.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, σε χαιρετισμό της, που διάβασε στην τελετή εγκαινίων η διευθύντρια του Γραφείου της κ. Νίκη Σανταμά, η κ. Δράκου είπε πως σήμερα τοποθετείται ουσιαστικά ένας σημαντικός κρίκος, ο οποίος σε συνάρτηση με τα μέτρα, τις πολιτικές και τον σχεδιασμό του Υπουργείου, στοχεύει όχι μόνο στην αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων της δύναμης αλλά και στην οικοδόμηση ενός πιο ανθρώπινου προσώπου και μίας σταθερής σχέσης σεβασμού και εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Αστυνομία και την κοινωνία.

Μέσα από το χαιρετισμό της, η κ. Δράκου συνεχάρη δημόσια τον Αρχηγό της Αστυνομίας, «που συνέβαλε» όπως είπε, «στην υλοποίηση και προώθηση των αναπτυξιακών έργων, με την προσωπική του εμπλοκή και αφοσίωση». Παράλληλα, ευχαρίστησε «το Τμήμα Δημοσίων Έργων και τον Κοινοτάρχη και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Καλού Χωριού για την επίσης καθοριστική τους συμβολή στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου».

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, αναφέρθηκε στον τεράστιο ρόλο που διαδραματίζουν οι τοπικοί αστυνομικοί σταθμοί για την ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας και προστασίας των πολιτών.

Τόνισε ακόμη ότι «η αναβάθμιση των σταθμών αυτών, σε διάφορα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης και της βελτίωσης των κτηριακών υποδομών, αποτελεί ουσιώδη πτυχή της επιδίωξης της Αστυνομίας Κύπρου για εξυπηρέτηση, με κάθε δυνατό τρόπο, των πολιτών της υπαίθρου, που είναι μακριά από τα κέντρα και ενδεχομένως να μην έχουν τις ίδιες ευκολίες με τους πολίτες των πόλεων».

Σημείωσε επίσης, ότι «η βελτίωση των κτηριακών υποδομών μας συνιστά ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην υλοποίηση του στόχου για ευημερία των μελών της Αστυνομίας».

Ο κ. Παπαθεοδώρου ευχαρίστησε την Πολιτεία και την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, που συνδράμουν στις προσπάθειες για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του Αστυνομικού Σώματος, καθώς και άλλους φορείς συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου.

Η ανακοίνωση υποδεικνύει ότι η μεταστέγαση του Αστυνομικού Σταθμού Καλού Χωριού στο νέο κτήριο, ολοκληρώθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2022, συμβάλλοντας, από τη μια στην αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών, που υπηρετούν στον σταθμό και από την άλλη, στην περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το κοινό.

Ο Σταθμός του Καλού Χωριού αστυνομεύει μια μεγάλη εδαφική έκταση, που εκτείνεται σε μια έκταση 210 τετραγωνικών χιλιομέτρων βορειοανατολικά και δυτικά της Λεμεσού, με συνολικό πληθυσμό περίπου 8,000 κατοίκων.

Το νέο κτήριο του Αστυνομικού Σταθμού Καλού Χωριού βρίσκεται στη λεωφόρο Κουμανδαρίας 49Α και το κοινό μπορεί να επικοινωνεί στα τηλέφωνα 25–805970 και 25–805971.

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".