Νεότητα: Θέμα ηλικίας ή δέρματος;


neotita

Η νεότητα είναι θέμα ποιότητας του δέρματος

Οι ρυτίδες δεν έχουν ηλικία και εμφανίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου όπως γύρω από τα μάτια, στο μέτωπο και στο πλάι της μύτης και σχηματίζονται στο μέσα μέρος του δέρματος. Κάτω από το κυρίως δέρμα βρίσκεται ο συνδετικός ιστός που περιβάλλει τους στατογόνους αδένες, τα στρώματα λίπους και τις ελαστικές ίνες που το στηρίζουν.

Για οποιανδήποτε αίτια, ανεξάρτητα από το πέρασμα του χρόνου, ο ιστός αυτός γίνεται σε κάποια στιγμή πιο ξηρός και πιο αργός στις ανταλλαγές του. Έτσι η κυκλοφορία του αίματος δεν είναι όσο δραστήρια θα έπρεπε, ακόμα δεν τρέφει το δέρμα σωστά και ο υποσιτισμός αυτός φέρνει ξηρότητα.

Παρόλα αυτά όμως υπάρχει τρόπος να επιτευχθεί η πρόληψή τους σε διάφορα ηλικιακά στάδια;

Στην ηλικία των 20 χρόνων
Οι ρυτίδες φαίνονται σαν κάτι το μακρινό όμως είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσει κανείς τον αγώνα πρόληψής. Ο βασικός κανόνας για την πρόληψη των ρυτίδων είναι να αποφεύγει κανείς την υπερβολική έκθεση στον ήλιο καθώς για το 80% των βλαβών του δέρματος ευθύνονται οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και οι λάμπες τεχνητού μαυρίσματος. Γι’ αυτό φροντίστε να εκτίθεστε με μέτρο στην ηλιακή ακτινοβολία και φορώντας πάντα στο πρόσωπο σας υδατική κρέμα με προστατευτικό φίλτρο για τις υπεριώδεις ακτίνες. Επίσης σημαντικός είναι και ο καθημερινός καθαρισμός του προσώπου και οι μάσκες που πρέπει να γίνονται με προϊόντα τα οποία ταιριάζουν στον τύπο του δέρματός σας.

30 χρόνων
Αρχίζουν να εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες στο μέτωπο και γύρω από τα μάτια και τα χείλη. Στην ηλικία αυτή αρχίζει η διαδικασία της γήρανσης του δέρματος και γι’ αυτό οι γιατροί συνιστούν την καθημερινή περιποίηση του δέρματος με ειδικές κρέμες. Για την ημέρα συνιστώνται υδατικές κρέμες με προστατευτικό πάντα φίλτρο για τις υπεριώδεις ακτίνες, ενώ για την νύχτα πρέπει να χρησιμοποιείται κρέμα που να βοηθά στην απολέπιση του δέρματος ούτως ώστε να ευνοείται η ανανέωση των κυττάρων.

40 χρόνων
Το δέρμα γίνεται πιο ξηρό και ιδιαίτερα στην περιοχή του μετώπου, της μύτης και στα μάγουλα, ενώ γίνονται πιο εμφανείς οι μικρές ρυτίδες γύρω από τα χείλη και τα μάτια. Και αυτό γιατί το κολλαγόνο και η ελαστίνη του δέρματος μειώνονται δραματικά. Επίσης πιο εμφανή γίνονται και τα «μαξιλαράκια» στα μάγουλα. Έτσι οι αντιρυτιδικές κρέμες θεωρούνται απαραίτητες για την περιποίηση του προσώπου και του λαιμού, ενώ κρίνεται απαραίτητη και η χρήση ειδικής κρέμας για την περιποίηση της περιοχής των ματιών.

50 χρόνων
Η ανανέωση των κυττάρων μειώνεται κατά 50% και το δέρμα γίνεται πιο ξηρό και πιο λεπτό εξαιτίας και των ορμονικών αλλαγών που παρατηρούνται στον οργανισμό. Στην ηλικία αυτή τα προϊόντα για τον καθαρισμό του προσώπου πρέπει απαραιτήτως να είναι κρεμώδη. Ιδιαίτερα ενυδατικά και θρεπτικά και με αντιγηραντική δράση. Επιπλέον καλό είναι δύο με τρεις φορές τον χρόνο να ακολουθείται ειδική θεραπεία για την ενυδάτωση και την τροφή του δέρματος, διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων κάθε φορά.

Η Χαρούλα Στυλιανίδου είναι Διπλωματούχος αισθητικός (CIDESCO) Τηλ. 99560120


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".