Skip to main content
Πάνω από 1,9 εκατ. νέα περιστατικά διαβήτη κάθε χρόνο

Πάνω από 1,9 εκατ. νέα περιστατικά διαβήτη κάθε χρόνο, λέει ο Σύνδ. Διαιτολόγων


Περισσότερα από 1,9 εκατομμύρια νέα περιστατικά διαβήτη διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο, αναφέρει ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, ο οποίος σημειώνει ότι ο διαβήτης είναι μια αυτοάνοση ασθένεια που επηρεάζει 371 εκατομμύρια άτομα ανά τον κόσμο.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου 2018), ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου αναφέρει ότι μέχρι το 2030 αναμένεται ο αριθμός των ατόμων με διαβήτη να ανέβει στα 552 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας (WHO) έχει ανακοινώσει ότι ο διαβήτης είναι η 7η κύρια αιτία θανάτου ανά το παγκόσμιο, ενώ παράλληλα εξηγεί πως οι κύριοι τύποι διαβήτη είναι ο τύπου 1, τύπου 2 και ο διαβήτης κύησης.

«Η ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη, εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή, περιλαμβάνει την άσκηση και την υγιεινή διατροφή. Η διατροφή των ατόμων με διαβήτη είναι ισορροπημένη υγιεινή διατροφή που δεν διαφέρει από τη διατροφή που πρέπει να ακολουθεί ο γενικός πληθυσμός», αναφέρει.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση