Χρεώσεις από προσωπικούς και ειδικούς ιατρούς για τη χρονική στιγμή που γίνεται η επίσκεψη

Χρεώσεις από προσωπικούς και ειδικούς ιατρούς για τη χρονική στιγμή που γίνεται η επίσκεψη

Οι προσωπικοί και οι ειδικοί ιατροί του ΓεΣΥ, δύνανται να χρεώνουν τους δικαιούχους μέχρι 25 ευρώ ως πρόσθετη συμπληρωμή για επισκέψεις που πραγματοποιούνται μετά τις 8 μ.μ. μέχρι τις 7 π.μ. τις καθημερινές και οποιαδήποτε ώρα τα Σαββατοκύριακα και τις επίσημες δημόσιες αργίες, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).

Διευκρινίζει ότι από τη χρέωση αυτή εξαιρούνται οι επισκέψεις/υπηρεσίες ιατρών με ειδικότητα στην ακτινολογία/ακτινοδιαγνωστική, κυτταρολογία και παθολογική ανατομία.

Για επισκέψεις που πραγματοποιούνται σε ιατρούς οποιαδήποτε άλλη ώρα, δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε χρέωση ως πρόσθετη συμπληρωμή με αιτιολογία τη χρονική στιγμή που έγινε η επίσκεψη.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ο δικαιούχος χρεωθεί με πρόσθετη συμπληρωμή (μέχρι 25 ευρώ) λόγω της χρονικής στιγμής που επισκέφθηκε τον ιατρό, τότε δεν θα χρεωθεί με οποιαδήποτε άλλα ποσά.

Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι διαπιστώσουν ότι η πιο πάνω πρόνοια δεν εφαρμόζεται, να ενημερώνουν σχετικά τον ΟΑΥ μέσω του Κέντρου Εξυπηρέτησης ΓεΣΥ στο τηλέφωνο 17000 (δωρεάν κλήση) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση