• Αρχική
  • Υγεία
  • Φυλακτού: Υψηλότερος παγκόσμια σε σχέση με πληθυσμό, ο αριθμός δειγμάτων που διεκπεραιώνει το ΙΝΓΚ
Φυλακτού: Υψηλότερος παγκόσμια σε σχέση με πληθυσμό, ο αριθμός δειγμάτων που διεκπεραιώνει το ΙΝΓΚ

Φυλακτού: Υψηλότερος παγκόσμια σε σχέση με πληθυσμό, ο αριθμός δειγμάτων που διεκπεραιώνει το ΙΝΓΚ

Ο αριθμός των δειγμάτων που διεκπεραιώνεται καθημερινά για την ανίχνευση του κορωνοϊού από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής (ΙΝΓΚ), είναι ο υψηλότερος παγκοσμίως σε σχέση πάντα με τον πληθυσμό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Εκτελεστικός Ιατρικός του Διευθυντής, Λεωνίδας Φυλακτού.

Όπως ανέφερε, ωστόσο, λόγω του περιορισμένου αριθμού αποθεμάτων αναλωσίμων που έχουν όλες οι χώρες, κι όχι μόνο η Κύπρος, «το τεστ πρέπει να γίνεται με φειδώ και να δούμε ποιοι θα το κάνουν».

Προς το παρόν, τόνισε, έχουμε αποθέματα αναλωσίμων για τη διενέργεια των εξετάσεων και δεν τίθεται θέμα.

Είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν διεκπεραιωθεί έξι χιλιάδες εξετάσεις, ενώ η ροή των δειγμάτων που φθάνουν στο Ινστιτούτο είναι συνεχής.

«Ό,τι μας στέλνει το Υπουργείο Υγείας, εμείς το διεκπεραιώνουμε κι αυτός ο όγκος είναι περίπου 400-500 εξετάσεις την ημέρα. Οι αριθμοί μας συγκρίνονται πολύ υψηλά, σε παγκόσμια βάση, σε σχέση με τον πληθυσμό», είπε.

Καθημερινή επικοινωνία με τα κατεχόμενα

Υπό την ιδιότητα του ως Ε/κ Επικεφαλής της Δικοινοτικής Ομάδας Υγείας, ο κ. Φυλακτού, ανέφερε ότι «είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με τα κατεχόμενα όσον αφορά την αντιμετώπιση του κορωνοϊού».

«Προσπαθούμε», σημείωσε, «να διευθετήσουμε τα προβλήματα των Τουρκοκυπρίων που σχετίζονται κυρίως με φάρμακα. Ήδη έχουν σταλεί κάποια φάρμακα και προσπαθούμε να διευθετήσουμε ανάγκες που δεν μπορούν να τις διεκπεραιώσουν εκεί».

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση