Κάλεσμα Υπ. Υγείας σε νέους αιμοδότες για ενίσχυση της αιμοδοσίας

Κάλεσμα Υπ. Υγείας σε νέους αιμοδότες για ενίσχυση της αιμοδοσίας

Κάλεσμα σε νέους αιμοδότες για να ενισχυθεί η αιμοδοσία, έκανε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδότη.

Σε μήνυμά του στο Twitter, o κ. Ιωάννου παράλληλα έστειλε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αιμοδότες, «οι οποίοι μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας δήλωσαν παρόντες και έδωσαν το πολύτιμο δώρο ζωής στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.»

Ανέφερε, στη συνέχεια του τουϊτ (thread) ότι η «σημερινή μέρα μάς δίνει την ευκαιρία για κάλεσμα σε νέους αιμοδότες ώστε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την κοινωνική προσφορά της αιμοδοσίας, η οποία μας τιμά σαν λαό και για την οποία είμαστε περήφανοι».

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Αίματος του Υπουργείου Υγείας για το 2019, οι χιλιάδες εθελοντές αιμοδότες καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες για αίμα, κατατάσσοντας την Κύπρο στις 62 χώρες παγκοσμίως με πλήρη επάρκεια αίματος από εθελοντική, μη αμειβόμενη αιμοδοσία.

Εξάλλου, η Κύπρος κατέχει την πρωτιά μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κόσμου, ως προς το ποσοστό των αιμοδοτών, που φτάνει το 9% του πληθυσμού.

Ο Πρόεδρος ευχαριστεί τους αιμοδότες, που δεν άφησαν την αλυσίδα να σπάσει

Θερμές ευχαριστίες προς τους αιμοδότες, που ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες με την πανδημία το κορωνοϊού, δεν άφησαν την αλυσίδα να σπάσει, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε ανάρτησή του στο Twitter με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδότη.

Στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος αναφέρει: «Θερμά ευχαριστώ, τον κάθε ανώνυμο αιμοδότη που δίνει ζωή στους συμπολίτες μας». Ιδιαίτερα, συμπληρώνει, «τους τελευταίους μήνες που λόγω των περιορισμών του COVID19 η ανάγκη ήταν μεγαλύτερη, οι αιμοδότες μας ήταν παρόντες και δεν άφησαν την αλυσίδα μετάγγισης να σπάσει.#BloodDonorDay».

Πηγή: ΚΥΠΕ
Αναζήτηση