Μεγάλη η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca, λέει ο επικεφαλής εμβολιασμών της Γαλλίας

Μεγάλη η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca, λέει ο επικεφαλής εμβολιασμών της ΓαλλίαςΟ επικεφαλής του εμβολιαστικού προγράμματος της Γαλλίας Αλάν Φισέρ δήλωσε την Παρασκευή ότι το εμβόλιο κατά της COVID-19 της AstraZeneca έχει δείξει μεγάλη αποτελεσματικότητα, επαναβεβαιώνοντας την δέσμευση της Γαλλίας στο εμβόλιο, η χρήση του οποίου έχει ανασταλεί σε αρκετές άλλες χώρες.

Όπως μεταδίδει το Reuters σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή του Radio Classique, ο κ. Φισέρ χαιρέτισε επίσης την έγκριση του εμβολίου κατά της COVID-19 της Johnson & Johnson από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ωστόσο ότι το εμβόλιο δεν θα είναι διαθέσιμο στην Γαλλία πριν τον επόμενο μήνα.

Είπε ακόμα ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca σε σχέση με το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού της Νοτίου Αφρικής.

Κατά 96% αποτελεσματικό το εμβόλιο της Novavax κατά του αρχικού στελέχους του κορωνοϊού

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναπτύσσει η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Novavax είναι κατά 96% αποτελεσματικό έναντι της προσβολής από το αρχικό στέλεχος του ιού, σύμφωνα με το πόρισμα κλινικών δοκιμών τελικής φάσης που διενεργήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν καταγράφηκαν περιπτώσεις σοβαρής ασθένειας ή θανάτων μεταξύ όσων έλαβαν το εμβόλιο, κάτι που υποδηλώνει πλήρη προστασία έναντι της βαριάς νόσησης.

Το σκεύασμα κρίθηκε κατά 86% αποτελεσματικό έναντι της πιο μεταδοτικής παραλλαγής του κορωνοϊού που εντοπίστηκε αρχικά στο Κεντ και πλέον είναι η κυρίαρχη παραλλαγή, γνωστή και ως «βρετανική μετάλλαξη».

Συνολικά η αποτελεσματικότητά του τοποθετείται στο 90%.

Σε πιο μικρής κλίμακας μελέτη στη Νότια Αφρική, το εμβόλιο βρέθηκε να είναι κατά 55% αποτελεσματικό έναντι της πιο μεταδοτικής τοπικής παραλλαγής, που ήδη έχει αρχίσει να εξαπλώνεται παγκοσμίως.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση