Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Δεν προκύπτει σχέση των θρομβοεμβολικών περιστατικών με εμβόλιο AstraZeneca

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Δεν προκύπτει σχέση των θρομβοεμβολικών περιστατικών με εμβόλιο AstraZenecaO Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) παίρνει εξαιρετικά σοβαρά την κατάσταση σε σχέση με το εμβόλιο της AstraZeneca και διαβεβαιώνει ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα και εξετάζει εξονυχιστικά τα δεδομένα σχετικά με θρυλούμενες παρενέργειες (θρομβοεμβολικά περιστατικά), δήλωσε η Έμερ Κουκ, επικεφαλής τους Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Υπενθύμισε ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα η σχετική ειδικών επιτροπή του ΕΜΑ, στην οποία μετέχουν και ειδικοί των κρατών μελών, έχει ξεκάθαρα δηλώσει πως η ανάλυση συνεχίζεται και δείχνει ότι τα οφέλη υπερτερούν των όποιων ρίσκων.

Συγκεκριμένα, η κ. Κουκ, δήλωσε στον Τύπο στις Βρυξέλλες, ότι η αρμόδια επιτροπή συνεχίζει την έρευνα (την περασμένη εβδομάδα η επιτροπή συναντήθηκε ήδη πολλές φορές), συναντάται ξανά σήμερα, και στόχο έχει να διαπιστώσει ως την Πέμπτη αν πρόκειται για τυχαία περιστατικά, ή υπάρχει σύνδεση με το εμβόλιο.

Η κ. Κουκ ξεκαθάρισε ότι οι θρομβώσεις αυτές είναι εξαιρετικά λίγες και στις ως τώρα μελέτες δείχνουν ότι να είναι ίδιες ή λιγότερες από τον γενικό πληθυσμό.

Τόνισε ότι με βάση τα ως τώρα στοιχεία δεν προκύπτει σχέση των θρoμβολεμβολικών περιστατικών με το εμβόλιο, και δήλωσε ότι ο ΕΜΑ επιμένει πως τα οφέλη του εμβολίου είναι περισσότερα από τα ρίσκα.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Αναζήτηση