Η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου για την Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό

Η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου για την Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό


Η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Αυτισμό, ενώνει τη φωνή της μαζί με όλα τα ξεχωριστά αυτά παιδιά, τις οικογένειες τους και τα οργανωμένα σύνολα που τα στηρίζουν σε ένα κάλεσμα πραγματικής ευαισθητοποίησης και ουσιαστικής υποστηρικτικής δράσης.

Σε ανακοίνωση της για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου αναφέρει ότι οι προκλήσεις που προκύπτουν ως προς έγκαιρη ανίχνευση, την πολυθεματική αντιμετώπιση και τον εξατομικευμένο χειρισμό του κάθε περιστατικού, από μια πλειάδα επαγγελματιών υγείας, καθώς και η υποχρέωση της κοινωνίας και της Πολιτείας να ανταποκριθούν επαρκώς στις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών αυτών και των οικογενειών τους, καθιστούν την μέρα αυτή εγερτήριο σάλπισμα.

«Οφείλουμε να εκπαιδευτούμε, να αποδεκτούμε και να αγκαλιάσουμε τα παιδιά με αυτισμό και τις οικογένειες τους, αναγνωρίζοντας και αντιμετωπίζοντας τις ιδιαίτερες δυσκολίες τους. Οι Παιδίατροι, ως το πρώτο σημείο επαφής του κάθε γονέα για την υγεία του παιδιού του και συναισθανόμενοι τον διπλό τους ρόλο-αυτόν του προασπιστή της υγείας του κάθε παιδιού, μέσω της πρώιμης διάγνωσης και παρέμβασης, αλλά και του συνοδοιπόρου και καθοδηγητή ως προς την αντιμετώπιση όλων εκείνων των προεκτάσεων που επηρεάζουν την σωματική και ψυχολογική υγεία του παιδιού με αυτισμό, θα στέκονται πάντα δίπλα στα παιδιά αυτά και τις οικογένειες τους», προσθέτει.

Αναφέρει, τέλος, ότι «με μόνο όραμα και στόχο την έγκαιρη διάγνωση, την βέλτιστη στήριξη και την ομαλή ένταξη στις κοινωνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες των τόσο ξεχωριστών αυτών παιδιών, που είναι παιδιά όλων μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ


ΑναζήτησηCopyright © 2010 -

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ISSN 1986-213X (print) - ISSN 1986-2148 (online)

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή, απόδοση του περιεχομένου (κειμένου ή φωτογραφίας) με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφηση ή άλλο, χωρίς τη γραπτή έγκριση ή άδεια της "Φωνής".